Portal de știri
Jurnalul sănătății

Alimentul ieftin cu care trăiești 100 de ani

Dan Buettner, colaborator al site-ului CNBC.com povestește că în urmă cu câțiva ani a călătorit în Okinawa, Japonia, în Nicoya, Costa Rica, în Ikaria, Grecia, în Loma Linda, California și Sardinia, Italia, toate acestea fiind ”zone albastre” sau locurile în care locuiesc cei mai mulți centenari, pentru a afla ce alimente consumă. În același timp, nu a ezitat să stea de vorbă cu mai mulți nutriționiști din întreaga lume. Astfel, a aflat care sunt cele mai recomandate alimente pentru o viață longevivă. Concluzia? În top-ul celor mai recomandate alimente, jumătate dintre ele fac parte din familia leguminoaselor. Aici reamintim lintea, boabele de soia, mazărea, năutul și fasolea.

În urma unui studiu din 2004, la care au participat persoane de 70 de ani sau mai în vârstă, din trei culturi diferite din întreaga lume, s-a descoperit că pentru fiecare două lingurițe de fasole consumate într-o zi, se reduce riscul de deces cu 8%.

O altă cercetare arată că fasolea nu numai că vine la pachet cu carbohidrați complecși, proteine și minerale, ci și suplimentează fibrele necesare microbomului nostru și accelerează sistemul imunitar. Ceea ce are sens, deoarece locuitorii ”zonelor albastre” nu se confruntă cu obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare, demența și cancerul.

Fasolea, bună pentru organism și mediu

Pe lângă faptul că fasolea este sănătoasă pentru organismul nostru, să nu uităm că este foarte ieftină. În plus, aceasta poate fi produsă oriunde, de la zona ecuatorială, până în regiunile nordice. De asemenea, nu necesită congelarea și poate fi depozitată pentru o perioadă mai lungă de timp. Fasolea este benefică chiar și pentru mediu, iar asta pentru că redă nitrogenul necesar solului.

Dacă am face câteva modificări în dietă, să înlocuim consumul de carne cu legume, s-ar putea reduce emisiile de gaz din producția alimentară. Rezultatele pe care le arată o echipă de cercetători de la Universitatea din Oxford sunt de până la 70%.

Related posts

Coronavirus: Grupa sangvină poate să determine severitatea cazurilor de COVID-19, potrivit cercetătorilor germani

Albasat

(VIDEO/FOTO) CUM SĂ NE FERIM DE VIROZELE RESPIRATORII

Cresc cazurile de COVID-19 în Nisporeni. Astăzi au fost confirmate 13 de cazuri noi de coronavirus

Albasat

Leave a Comment