ALBASAT
Societate

Ambasada României anunță anularea programărilor pentru prestarea de servicii consulare

Ambasada României în Republica Moldova informează că, începând cu data de 16 martie, programările pentru prestarea de servicii consulare sunt anulate. Măsura vine în contextul evoluției pandemiei de COVID-19, iar activitatea de lucru cu publicul la oficiile consulare din Republica Moldova a fost restricționată, transmite IPN.

Măsurile se referă la serviciile consulare acordate la Ambasada României la Chișinău, Consulatul general al României la Bălți, Consulatul general al României la Cahul și Biroul consular de la Ungheni.

Într-un comunicat de presă al Ambasadei se menționează că, pentru acordarea de asistență consulară în situații deosebite sau servicii consulare urgente, temeinic justificate, determinate de necesități deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei etc.), întregul personal consular rămâne la dispoziția cetățenilor români.

„În concordanță cu măsurile impuse de către autoritățile locale, facem apel la înțelegerea dumneavoastră privind situația excepțională și vă adresăm rugămintea de a urmări și respecta în continuare recomandările acestora. Depășirea cu succes a acestei situații delicate pentru toți, cu mare grad de expunere, depinde de buna cooperare dintre instituții și cetățeni”, se menționează în comunicat.

Informații privind serviciile consulare, programul oficiilor consulare, precum și numerele de telefon la care poate fi primită asistență consulară pot fi găsite paginile web http://www.mae.ro/romanian-missions; https://informatiiconsulare.ro/mae/; https://www.econsulat.ro/.

Reluarea programului de lucru normal cu publicul va fi anunțată atât pe pagina de internet a misiunii diplomatice și oficiilor consulare, cât și prin notificare în conturile de pe www.econsulat.ro.

Related posts

Primul zbor comercial din lume în care s-a folosit combustibil sintetic

Albasat

Circa 76 de mii de dolari pentru îmbunătățirea procesului de învățare a limbii japoneze

Albasat

Cursul valutar oficial la 27.04.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment