Portal de știri
Societate

Ambasadorul rus a fost convocat la MAEIE

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a solicitat convocarea ambasadorului rus la MAEIE pentru a-i exprima protestul în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructură civilă ucraineană, ceea ce a creat penurie de electricitate, transmite IPN.  

„Bombardamentele brutale ale Rusiei în Ucraina continuă să producă consecințe dramatice în țara noastră. Astăzi, când avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara, inclusiv în capitala Chișinău, ministrul de externe Nicu Popescu a solicitat de urgență să fie convocat la MAEIE ambasadorul rus în Republica Moldova pentru a-i exprima protestul dur al țării noastre în legătură cu bombardarea țintelor din infrastructură civilă ucraineană ceea ce a creat penurie de electricitate”, se arată într-un comentariu al purtătorului de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.  

MAEIE a transmis instrucțiuni urgente șefilor misiunilor noastre diplomatice pentru a informa partenerii țării despre impactul major al acestei situații. Diplomația de la Chișinău notează  că Moldova rămâne de partea lumii libere, iar acest război trebuie oprit cât mai repede, se mai arată în comentariu.

Related posts

Experții: Pandemia va face Uniunea Europeană mai severă. Dezbateri

Albasat

Durerea emoțională este neglijată pe timp de pandemie, psiholog

Albasat

Trei spitale din Chișinău vor fi renovate și eficientizate energetic

Albasat

Leave a Comment