Portal de știri
Societate

Anatol Șalaru întors de la Kiev: se reconstruiesc drumurile și clădirile distruse

Kievul a revenit la normal, oameni din toată Ucraina vin în centrul orașului pentru a vedea expoziția tehnicii militare ruse distruse de armata ucraineană. O spune fostul ministru al apărării, Anatol Șalaru, întors recent din capitala Ucrainei. Poporul ucrainean își susține în proporție de 93% președintele și armata, iar victoria va fi de partea Ucrainei, se arată convins Anatol Șalaru. Potrivit ex-ministrului, Rusia încearcă acum prin toate metodele posibile să obțină inițierea negocierilor de pace, notează IPN.

În Ucraina ex-ministrul apărării, Anatol Șalaru, a avut întrevederi cu șeful administrației militare a orașului Kiev și cu șeful de stat major al apărării Kievului. Anatol Șalaru califică rezistența ucrainenilor drept una spartană și vorbește despre dorința de nestăvilit a poporului ucrainean pentru libertate și independență.

„Au început să se reconstruiască unele clădiri distruse, în Kiev s-au refăcut drumurile distruse, se refac podurile, casele se reconstruiesc, oamenii cumpără materiale de construcție, e un du-te-vino peste tot, dar în același timp toți sunt cu ochii pe linia frontului. Ucrainei i-a reușit cu ajutorul aliaților să oprească ofensiva Rusiei și să treacă în contraofensivă, deși fără prea mari succese, deocamdată. Spre deosebire de ruși, care trag la nimereală și omoară oameni nevinovați, loviturile ucrainenilor sunt precise. Ucraina distruge doar depozite militare, infrastructura militară, tehnica militară. Dacă nu ar exista blocurile de beton în fața instituțiilor din Kiev, nu ți-ai da seama că este război. În Kiev totul funcționează în regim normal. Alarmele aeriene se activează atunci când se înregistrează avioane rusești în Belarus, zona peninsulei Crimeea sau zona Mării Negre. Întrucât nu se știe în ce direcție vor lansa rachete, se anunță alarmă în toată Ucraina”, a spus Anatol Șalaru în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

În Ucraina, ex-ministrul Apărării a adus un omagiu victimelor de la Bucea și Irpin. Anatol Șalaru spune că, grație sprijinului Occidentului, armata ucraineană s-a modernizat considerabil, fapt ce determină Kremlinul să-și dorească inițierea negocierilor de pace.

„Pe cei de la Kremlin nu-i interesează soarta poporului rus, dacă va trebui să mai sacrifice câteva mii de oameni, pentru ei nu-i o problemă. Pentru Rusia este important acum să provoace Ucraina să iasă la negocieri de pace, ca să ia o pauză din război, ca să reușească să-și refacă rezervele, ca să poată cu noi forțe să continue acest război. Dar asta nu se va întâmpla. 93% din ucraineni au încredere în armata ucraineană și sprijină președintele”, a spus ex-ministrul apărării.

Ieri, Ucraina a marcat 31 de ani de la proclamarea Independenței față de Uniunea Sovietică. Tot ieri, Statele Unite ale Americii au anunțat un nou pachet de sprijin pentru Ucraina în valoare de 3 miliarde de dolari.

Related posts

Anul trecut s-a atestat cea mai mică achiziție de carte din ultimii cinci ani, bibliotecar

Albasat

Bugetul primariei orașului Nisporeni discutat în cadrul sedinței comisiei de control al finanțelor publice din Parlamentul R.M

AlbasatTV, Nisporeni

216 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore în Republica Moldova

Albasat

Leave a Comment