ALBASAT
Actualitate Societate

Andrei Pavaloi: Din august, o bună parte din școli își vor reduce statele de personal

Din august 2024, numărul statelor de personal în școli va fi în conformitate cu numărul de elevi pe care îi are instituția respectivă. Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, a menționat că este vorba despre un ordin emis de Ministerul Educației și Cercetării, care va afecta în special instituțiile mici. Acest lucru se va întâmpla preponderent în suburbiile municipiului, dar și în unele școli din oraș care au un număr mai mic de 200-300 de elevi, a precizat Andrei Pavaloi la ședința serviciilor municipale, transmite IPN.

„Dacă vorbim despre municipiul Chișinău, la început de luna aprilie vom avea toate cifrele –cu cât personal mai puțin vom avea începând cu august 2024, ținând cont că la ziua de astăzi suntem în perioada de recepționare a statelor preliminare de personalˮ, a precizat Andrei Pavaloi.

Potrivit lui, la nivel de țară situația este mai gravă ca la Chișinău. Directorii instituțiilor de învățământ vor fi nevoiți să elibereze din funcție în mod special personal de conducere, precum directori adjuncți, dar și personal auxiliar, inclusiv psihologi școlari. Directorii instituțiilor de învățământ vor fi nevoiți să întrerupă relațiile de muncă cu o bună parte din angajații acestor instituții, a comentat Andrei Pavaloi.

Related posts

Лагеря отдыха не будут работать, как минимум, в июне

Albasat

Număr dublu de infectări cu COVID-19

Albasat

Cursul valutar oficial la 30.06.2021

Albasat

Leave a Comment