Societate

Angajații din Republica Moldova vor avea un Registru electronic

Conceptul Sistemului informațional automatizat „Registrul electronic al angajaților” a fost aprobat de către Guvern în ședința de joi, 10 septembrie. Prin acest sistem se vrea permiterea automatizării proceselor de evidență a persoanelor angajate în câmpul muncii, transmite IPN.

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Finanțelor, Tatiana Ivancichina, sistemul va asigura păstrarea istoricului aferent raporturilor de muncă și va facilita accesul la date în timp real, fapt ce va contribui la combaterea fenomenelor salariului „în plic” și a muncii nedeclarate.

Utilizarea Sistemului informațional automatizat „Registrul electronic al angajaților” se propune să fie obligatorie începând cu 1 ianuarie 2021 pentru: Ministerul Finanțelor și instituțiile subordonate, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Casa Națională de Asigurări Sociale și Compania Națională de Asigurări în Medicină. Din 1 iulie 2021 acesta va fi obligatoriu pentru toate autoritățile publice.

Related posts

Avia Invest a rambursat integral datoriile către Autoritatea Aeronautică Civilă

Albasat

Конституционный суд высказался относительно штрафов за несоблюдение противоэпидемических мер

Albasat

Cealaltă față a restricțiilor impuse de pandemie: Reducerea fără precedent a poluării ar putea salva 11.000 de vieți în Europa

Albasat

Leave a Comment