Nisporeni Societate

Animale arse de flăcări. Incendiul a izbucnit într-o gospodărie din satul Brătuleni

11 oi au ars de vii după ce adăpostul lor a luat foc. Incendiul a izbucnit într-o gospodărie din satul Brătuleni, raionul Nisporeni.Totul s-a întâmplat după ce stăpânul casei făcea ordine şi a dat foc la resturile vegetale adunate.

Până la venirea salvatorilor, sătenii au încercat să stingă focul. Un echipaj de pompieri al unităţii din Ungheni s-a deplasat la locul solicitării, unde flăcările se manifestau violent şi erau cât pe ce să cuprindă şi locuinţa. Însă când au ajuns la fața locului, focul era răspândit pe o suprafață extinsă. În consecință, toate animalele care se aflau în interiorul unui şopron nu au putut fi salvate și au ars de vii.Totodată, în incendiu s-au făcut scrum 20  de baloţi de paie şi fân, iar acoperişul încăperii unde se aflau animalele a fost afectat de flăcări în proporţie de  30%.

NICOLAE MUSTEAŢĂ, OFIŢER SUPERIOR AL SERVICIULUI PREVENŢIE A SSE NISPORENI:  “La data de 24.04.2020 a pervenit un apel de la 112 precum că în raionul Nisporeni, satul Brătuleni, în urma unui focar de ardere s-a aprins un şopron. Unitatea de pompieri şi salvatori Ungheni, deplasându-se la faţa locului au localizat şi au stins incendiul în aproximativ două ore.  La faţa locului am stabilit precum că  un şopron, cu aproximativ 30 % din suprafaţa acoperişului a fost incendiat, în jurul căruia se afla balote de paie. După ce a fost lichidat, am depistat şi 11 capete de oi, fiind arse.”

Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de două ore. Astfel, aceştia au reuşit să prevină propagarea focului la casă, ce se afla în apropierea adăpostului pentru animale.

 NICOLAE MUSTEAŢĂ, OFIŢER SUPERIOR AL SERVICIULUI PREVENŢIE A SSE NISPORENI: “În urma neglijenţei faţă de aprinderea focului în teren deschis, vântul a bătut puternic unde s-a extins asupra fânului care se afla în preajmă.”

Circumstanţele cazului, dar şi pagubele materiale aduse de incendiu urmează a fi stabilite de către specialişti. Pompierii atenționează repetat populația să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer. În condiţii de umiditate redusă şi vânt, focarele se pot răspândi cu repeziciune. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune la Serviciul 112.

 

Related posts

Proteste violente în Bulgaria. Mii de bulgari s-au bătut cu forțele de ordine, cerând demisia premierului Borisov

Albasat

Parlamentul se întrunește săptămâna asta în prima ședință de după vacanță

Albasat

Explozii soldate cu răniți la Kabul

Albasat

Leave a Comment