ALBASAT
Actualitate Societate

ANRE a majorat marja la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat marja comercială specifică la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard pentru semestrul doi al anului 2023. Astfel, aceasta va fi în mărime de 3,08 lei/litru, în comparație cu 2,91 lei/litru în primul semestru, transmite IPN.

Potrivit ANRE, marja comercială respectivă include toate cheltuielile operatorilor din piață cu importul și comercializarea produselor petroliere. „În cadrul exercițiului de estimare a valorii marjei comerciale specifice la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, conform Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, pentru semestrul doi al anului 2023, la valoarea precedentă de 2,91 lei/litru a fost aplicată actualizarea în baza indicelui prețurilor de consum pentru ultimele 6 luni (decembrie 2022-mai 2023), care constituie 5,75%”; se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Prin urmare, valoarea maximală a coșului de cheltuieli și profit care poate fi inclus în prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere a crescut cu 17 bani/litru și reprezintă o primă actualizare a nivelului acesteia din anul 2021.

Related posts

Angajatori din sfera HoReCa cer moratoriu pe controale

Albasat

31 August, Sărbătoarea Limbii: istoricul zilei

Заключение правительства к инициативе депутата Слусаря о приостановлении государственных проверок

Albasat

Leave a Comment