Portal de știri
Nisporeni Societate

Ansamblul „Moștenitorii” din Nisporeni vine cu o nouă victorie din Turcia

Ansamblul „Moștenitorii” din Nisporeni vine cu o nouă victorie din Turcia, de la Festivalul Internațional de Cultură, Artă și Dans Popular al municipiului Sarıyer, ediția II. Nisporenenii s-au prezentat pe măsură.

Festivalul Internațional de Cultură, Artă și Dans Popular al municipiului Sarıyer a început pe 22 octombrie și a avut o finală cu o prezentare de modă a costumelor, o competiție de dans și ceremonia de premiere, care s-a desfășurat la Centrul de Cultură și Artă Bosfor (BKSM). Dintre reprezentanții țărilor străine au participat colective din Bulgaria, India, Cipru, Moldova, Rusia, Serbia, Artvin. La fel, au participat și orașe din Turcia. Echipele și-au susținut spectacolele în diferite cartiere din Sarıyer timp de o săptămână, iar în ultima zi, echipele au organizat o prezentare a costumelor.

Ca urmare a competiției desfășurate după prezentare, participanții au fost premiați. Premiul special a mers către Hakkari, premiul pentru îmbrăcăminte – Edirne și Bulgaria, premiul pentru muzică – Eskişehir și Hatay, premiul special al juriului – Cipru și premiul special public – India.

Moldova, reprezentată de „Moștenitorii”, și Aydın s-au clasat pe primul loc, pe locul doi – Serbia și Artvin, pe locul trei – Rusia și Diyarbakir.

„Moștenitorii” au luat locul I și în cadrul ediției I a festivalului, desfășurat în aceeași perioadă a anului trecut în Turcia.

Related posts

Dionis Cenușa: E importantă o viziune actualizată din partea guvernării, față de ce vede prin „integrare europeană”

Albasat

Ce învinuiri îi sunt aduse lui Viorel Morari

Albasat

Record de jafuri la Madrid într-o săptămână. Care sunt noile ținte ale hoților înarmați din Spania

Albasat

Leave a Comment