ALBASAT
Societate

Anul 2020 va aduce taxe locale mai mici pentru unităţile comeciale din Nisporeni

Începând cu anul viitor, agenţii economici din oraşul Nisporeni, care deţin baruri, restaurante, magazine sau alte unităţi comecialevor plăti mai puţin pentru taxele locale. Astfel, cota acestor taxe va fi redusă cu 25 %. Un proiect de decizie în acest sens a fost adoptat la şedinţa ordinară a Consiliului orăşenesc. Propunerea a venit din partea fracţiunii Partidului Democrat pentru a stimula antreprenorii de a-şi dezvolta afacerile şi a crea noi locuri de muncă.

 SIMION STICI, CONSILIER LOCAL PDM: “Dacă e să analizăm datele statistice, în ultimul timp se închid magazinele, se inched afacerile şi oamenii pleacă din ţară. În contextul ca nu numai oamenii să sufere care au 500 de metri sau 200 de metri, noi propunem c să fie reduse taxele locale în privinţa unităţilor comerciale cu 25%.”   

Cu această propunere au fost de acord şi ceilalţi consilieri.

 IURII CĂRBUNE, CONSOLIER LOCAL PUN:“Stimaţi colegi, eu vreau să văd partea plină a paharului. Propunerea într-adevăr este foarte bună că se vor redeschide mai multe magazine, se vor crea mai multe locuri de muncă şi asta noi încurajăm pentru afacerile mici, mijlocii. Este o idee bună. Haideţi cu titlu de experiment să facem un an, doi şi apoi vom vedea randamentul şi folosul acestei decizii.” 

 GHEORGHE AGHEORGHIESEI, PREŞEDINTELE FRACŢIUNII PAS: “Eu tot sunt de acord cu iniţiativa dlui Stici şi a dlui Iurii, trebuie să stimulăm micul bussines, dar trebuie să facem şi o diferenţiere între agenţii economici mari şi cei mici, adică putem combina două propuneri să scădem cu 25% pentru toţi şi să facem o diferenţiere de la 50 la 250 de metri şi de la 250 la  550. Aceasta este cel mai echitabil. “ 

GRIGORE ROBU, PRIMARUL ORAŞULUI NISPORENI:  “Stimaţi colegi, reieşind dintr-un calcul făcut aşa repede fără raport, este vorba de jumătate de milion de lei.  Va fi 200 de mii micşorată. Atunci putem să ne asumăm această sumă.”

După mai multe discuţii, propunerea cu privire la diminuareacotei taxelor pentru unităţile comerciale pentru anul 2020 cu 25 % a fost supusă aprobării. Ca urmare,aceasta a fost susţinută cu unanimitate de voturi.

Related posts

Daniel Ioniță: Gazoductul Ungheni-Chișinău este gata în proporție de 99%

Albasat

Proprietarii de câini, pisici și dihori, obligați să vaccineze animalele contra rabiei

AlbasatTV, Nisporeni

Oleg Serebrinan: Suntem ferm convinși că nu Ucraina este statul agresor

AlbasatTV, Nisporeni