ALBASAT
Nisporeni Societate

Poliția marchează 29 de ani de la creare

Poliţiştii moldoveni îşi sărbătoresc, în data de 18 decembrie,Ziua lor Profesională. În acest an, se împlinesc 29 de ani de la crearea Poliției Naționale. Cu această ocazie, angajații Inspectoratului de Poliție Nisporeni au participat la o şedinţă festivă, unde au discutat despre greutăţile pe care le înfruntă, dar şi realizările lor. De asemenea,ce mai buni poliţişti s-au ales cu diplome și medalii.

Aproximativ 30 de angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Nisporeni au primit diplome, medalii şi epoleţi pentru meritele remarcabile din activitatea lor.Olesea Ţurcanu se numără printre poliţiştii premiați.

Olesea Ţurcanu activează de zece ani în sistemul poliţienesc. De-a lungul carierei, aceasta a dat dovadă de devotament în asigurarea liniștii şi siguranţei oamenilor.

OLESEA ŢURCANU, OFIŢER PRINCIPAL SIC AL IP NISPORENI: “Motivaţia care m-a făcut să rămân şi să activez în poliţie este una de suflet. În primul rând, dragostea pentru ţară, pentru patrie, de a fi alături de familie, de copii, de persoanele dragi.”

Iar Gheorghe Bargan, pe lângă menţiunile primite, a fost avansat în grad de comisar principal (locotenent-colonel ). El a ales să fie în slujba cetăţeanului, îmbrăcând uniforma de poliţist, după ce a renunţat la meseria de profesor de limbi străine. Astfel, el stă la straja ordinii de drept deja de 11 ani.

 GHEORGHE BARGAN, ŞEFUL SECŢIEI SECURITAE PUBLICĂ DIN CADRUL IP NISPORENI: “Cred că aceste menţiuni sunt rezultatul activităţilor desfăşurate de către întreg efectivul poliţienesc din cadrul IP Nisporeni. Este un semn de responsabilitate ca pe viitor atât eu personal în funcţia pe care o deţin, cât şi angajaţii din subordine să intensificăm aceleaşi activităţi, care le-am desfăşurat pînă la moment, să continuăm activităţile de prevenire şi combatere a acţiunilor ilegale, să fim mai aproape de cetăţeni. Este un grad propus, primit înainte de termen. Clar că responsabilizează. Este un grad superior. Mă face să fiu mai dedicat acestei profesii, mă face să instruiesc tinerele generaţii pentru a urma acele trepte pe care se bazează la moment instituţia poliţienească.” 

Şi experienţa de 27 ani a lui Ion Bouroş a fost recunoscută de către conducerea Inspectoratului. Asfel, acesta a primit diplomă şi distincţia “Crucea, meritul poliţienesc”. Chiar dacă a ieşit la pensie, Ion Bouroş nu poate să se despartă de profesia sa de suflet. Astfel, el se dedică cu totul meseriei, pentru a oferi comunităţii un climat de siguranţă.

 ION BOUROŞ, OFIŢER SUPERIOR AL SSA AL IP NISPORENI :“S-a format un reflex condiţionat şi ne-am deprins ca zi de zi să fim în serviciu.  Este o a doua casă, dar pot să spun că chiar e prima casă că copiii au crescut mari şi nici nu am reuşit să-i văd când au crescut. M-am dedicat practic serviciului şi profesiei date. Cât voi avea putere şi voi fi sănătos, voi putea face faţă lucrului, o să mai activez.” 

Munca depusă de toţi cei care stau la straja legii a fost înalt apreciată de către conducerea Inspectoratului de Poliţie Nisporeni.

 NICOLAE BUZU, ŞEFUL INTERIMAR AL IP NISPORENI: “Zi de zi angajaţii IP Nisporeni au demonstrat certitudinea şi devotamentul faţă de patrie, bărbăţie, cunoştinţă civică, iscusinţă şi experienţă, profesionalism şi optimism, obţinând rezultate înalte în procesul apărării vieţii, sănătăţii şi libertăţii cetăţenilor.” 

Poliţiştii au fost felicitaţi cu ocazia zilei lor profesionale şi de către autorităţile publice locale.

 SERGIU SOCOCOL, VICEPREŞEDINTELE RAIONULUI NISPORENI: “Autoritatea publică locală, tot timpul are suportul şi umărul în toate măsurile ce ţin de asigurarea ordinii publice la nivel. În primul rând, să vă doresc cu această ocazie, cu această zi frumoasă,  multă, multă sănătate dvs, familiilor dvs, pace în ţară, căldură în familiile dvs. “

GRIGORE ROBU, PRIMARUL ORAŞULUI NISPORENI: “Ştiu că Inspectoratul de Poliţie de multe ori este şi casă, şi sărbătoare, şi zile de naştere, tot aici. Mai ştiu că profesia pe care o exercitaţi, de multe ori, vă pune în faţa alegerii: de a alege datoria, de a alege serviciul în detrimentul familiei, în detrimentul prietenilor. Vreau să vă transmit şi eu urările de bine. Vă îndemn şi în continuare să credeţi în lucrurile frumoase pe care le faceţi, să credeţi în dreptate.” 

După şedinţa festivă, polițiștii au depusflori la monumentul ”Eroilor căzuți în Războiul de pe Nistru”. În cadrul Inspectoratului de Poliție Nisporeni activează 120 de angajaţi.

Related posts

Deputat nou la ședința Parlamentului

AlbasatTV, Nisporeni

Пять тысяч евро за прекращение уголовного преследования

Albasat

Unele categorii de chiriași din Chișinău au fost scutiți de plata chiriei

Albasat