ALBASAT
Nisporeni Societate

Apă potabilă pentru Nisporeni și Ungheni: Vasile Mărcuță a vizitat șantierul de lucru

În contextual implementării proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației rurale prin construcția apeductului de interconexiune a râului Prut – s. Măcărești, ce va asigura cu apă potabilă 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni”, președintele raionului Nisporeni, Vasile Mărcuță, a efectuat o vizită de lucru pe șantierul în lucru.

În cadrul vizitei a fost examinată etapa la care se află lucrările, precum și s-au semnat procesele verbale intermediare. Apeductul magistral care va aduce apa în casele locuitorilor din 13 localități din Nisporeni și Ungheni este construit în proporție de 40 la sută.

Proiectul prevede conectarea la apeduct a 13 localități din raionale Ungheni și Nisporeni. Lungimea totală a apeductului magistral este de 29,8 km, cu conectare la punctul de traversare „Măcărești” a râului Prut. Executarea lucrărilor este prevăzută pentru o perioadă de 35 de luni, iar odată cu finalizarea acestora va fi asigurat accesul îmbunătățit al locuitorilor la servicii comunale de calitate.

Totodată, autoritățile locale își propun înființarea unei entități cu profil în prestarea serviciilor de alimentare cu apă și sanitație, fapt ce va duce la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și diminuarea incidenței de boli condiționate de accesul la apă.

Cele 13 localități prevăzute în proiect sunt: com. Măcărești, s.Frăsinești, s. Costuleni din raionul Ungheni și com. Boldurești, s. Chilișoaia, s. Băcșeni, com. Brătuleni, s. Cîrnești, com. ValeaTrestieni, s. Isăicani, s. Luminița, s. Selișteni, s. Odobești din raionul Nisporeni. Lucrările de construcție se desfășoară în cadrul proiectului de dezvoltare regională „Îmbunătățirea calității vieții populației rurale prin construcția apeductului de interconexiune a râului Prut – s. Măcărești cu apă potabilă a 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni” din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală(FNDRL) la care se adaugă contribuția aplicantului.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, semnat în septembrie 2022, constituie 59 328 000.00 MDL. Pentru anul 2023, din FNDRL, pentru continuarea lucrărilor în cadrul proiectului au fost alocate mijloace financiare în sumă de 9 078 954.24 lei.

Related posts

Secretarul CEC: Pe teritoriul țării va fi permis votul și în baza pașaportului

AlbasatTV, Nisporeni

COVID-19 унёс ещё пять жизней. На данный момент в Молдове от него скончались 190 человек

Albasat

Un tir s-a izbit într-o casă de locuit pe șoseaua Hâncești din capitală

Albasat

Leave a Comment