Casa Societate

Aplicatiile care iti ucid bateria telefonului. La ce aplicatii trebuie sa renunti

De la fluctuatii in temperatura, la aplicatii care consuma mai mult decat te-ai astepta, bateria telefonului tau poate sa scada rapid daca nu iti unele masuri de precautie, scrie Reader’s Digest.

Aplicatiile care iti consuma bateria telefonului

Exista doua tipuri de procese din interiorul aplicatiilor ce iti pot ucide bateria telefonului:

Aplicatii care iti trimit alerte/notificari

Daca deschizi meniul de notificari, ai putea observa numeroase mesaje care nu te intereseaza atat de mult. Majoritatea aplicatiilor trimit notificari ce nu sunt neaparat necesare – daca nu alegi sa le opresti.

“De fiecare data cand instalezi o noua aplicatie si permiti notificarile, permiti acelei aplicatii sa verifice periodic daca exista o noua notificare pe care ti-o poate afisa,” a declarat Kyle Logue, inginer si fost specialist in cadrul armatei SUA.

“Acest serviciu, daca e multiplicat la peste 100 de aplicatii, iti poate goli rapid bateria telefonului din cauza acestor verificari,” a continuat el.

Daca nu vrei sa renunti la aceste aplicatii, poti gestiona frecventa notificarilor. Daca vrei sa opresti notificarile sau sa le modifici frecventa, optiunea se gaseste, de obicei, in meniul Setari > Notificari, insa poate varia in functie de modelul de telefon.

Aplicatiile care folosesc localizarea GPS

Atunci cand ai GPS-ul pornit, ai observat ca bateria telefonului tau se scurge mai repede? Unele aplicatii la care nu te-ai fi asteptat folosesc localizarea prin GPS, chiar si atunci cand nu le folosesti, de la Facebook si Tinder pana la Yelp. E posibil sa fi permis aplicatiilor sa te localizeze, ceea ce scurge bateria telefonului mobil.

Daca nu vrei sa renunti la aceste aplicatii, poti gestiona modul in care te localizeaza. La fel ca in cazul notificarilor, poti schimba aceste optiuni in meniul Setari, in functie de modelul telefonului. Astfel, acele aplicatii te vor localiza de acum doar atunci cand le folosesti, nu tot timpul cand folosesti GPS.

Related posts

Valul doi în Europa. Franța înregistrează cel mai ridicat număr de infectări cu coronavirus de la începutul pandemiei

Albasat

24 de gospodării din localitățile Criva, Drepăcăuți și Lipcani au fost evacuate

Albasat

China solicită turiștilor un test negativ de COVID-19 pentru a le permite intrarea pe teritoriul său

Albasat

Leave a Comment