ALBASAT
Actualitate Societate

APOTA prezintă propuneri de modificare a Codului Transporturilor Rutiere

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a expediat președintelui Parlamentului, Igor Grosu, propuneri de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, transmite IPN.

Transportatorii solicită ca programele de transport în traficul național să fie elaborate având ca scop  acoperirea necesităților reale ale populației de a se deplasa cu mijloace de transport în comun și asigurând ca fiecare localitate să dispună de cel puțin o cursă tur și o cursă retur funcțională (directă sau tranzit), inclusă în programul de transport raional sau interraional.

APOTA propune ca programul de transport raional să fie elaborat de către consiliile raionale  cu consultarea operatorilor de transport, după solicitarea propunerilor de la primăriile localităților din raion. Programul de transport municipal/ local să fie elaborat de către primării cu consultarea operatorilor de transport, după organizarea unor consultări publice cu persoanele din localitate.

Potrivit proiectului, în cazul programului de transport rutier raional, la introducerea unei rute noi, la prelungirea rutei, la majorarea numărului de curse, la introducerea de stații sau la modificarea orelor, când graficul de circulație propus are stații care se află în graficele unor rute deservite de către alți operatori de transport rutier, între plecările din localitățile intermediare și localitățile capăt de rută comune cu ale unei curse incluse în programul de transport raional sau interraional trebuie să se asigure un interval de 15 minute.

La sfârșitul lunii februarie transportatorii au organizate mai multe acțiuni de protest, inclusiv cu sistarea rutelor. Ca urmare, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a recepționat un mesaj de la conducerea Parlamentului prin care transportatorii sunt îndemnați să vină cu propuneri de modificare a Codului Transporturilor Rutiere.

Related posts

42 de lucrători medicali români vor ajuta colegii din Moldova în lupta cu COVID-19

Albasat

Cursul valutar oficial la 27.04.2020

Albasat

În raionul Nisporeni se atestă o creștere a maladiilor respiratorii

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment