ALBASAT
Actualitate Societate

Armata Națională a ajutat la repartizarea ajutoarelor pentru cetățeni afectați de intemperii

Peste 30 de militari, cu șapte unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale, au intervenit în sprijinul autorităților publice la transportarea ajutorului destinat pentru cetățenii afectați de intemperiile din 26 și 27 iulie, transmite IPN.

Ministerul Apărării precizează că efectivul militar a participat timp de două zile la încărcarea materialelor de construcție din depozitele Agenției Rezerve Materiale din orașul Ocnița și le-au transportat spre raionul Edineț, la solicitarea autorităților și comisiilor locale pentru situații excepționale.

Totodată, militarii din garnizoanele Bălți și Chișinău au transportat materiale de la depozitul Agenției Rezerve Materiale din municipiul Chișinău spre raionul Edineț, pentru a fi repartizate sinistraților.

În urma ploilor torențiale cu vânt puternic din data de 26 și 27 iulie au fost afectate peste o sută de localități din zece raioane, în special din centrul și nordul Moldovei. În urma calamităților naturale au fost deteriorate acoperișurile a mai mi mult de 60 de case, dar și ale 18 obiective de menire socială, culturală și agricolă. De asemenea, au fost afectate terenuri cu semănături, vii și livezi, pe o suprafață de peste 700 de hectare. Ca urmare, Guvernul a decis eliberarea unor bunuri materiale din rezervele de stat și alocarea mijloacelor financiare pentru lichidarea consecințelor intemperiilor.

Related posts

Audierea rapoartelor autorităților în Parlament rămâne cu lacune, Promo-LEX

AlbasatTV, Nisporeni

9 iunie – zi de doliu național în legătură cu funeraliile interpretului Iurie Sadovnic

Albasat

În New York a început să ningă în mai – cel mai scăzut record de temperatură din ultimii 43 de ani

Albasat

Leave a Comment