Portal de știri
Societate

Armata Națională a recepționat un lot de blindate Piranha din partea Germaniei

Armata Națională a recepționat un lot de transportoare blindate „Piranha” din partea Guvernului Republicii Federale Germania. Transportoarele vor fi utilizate în cadrul procesului de instruire a militarilor care urmează să fie detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii, transmite IPN.

Ministrul apărării, Anatolie Usatîi, a spus că obiectivul de modernizare și dotare cu echipamente moderne a fost și rămâne o prioritate. Transportoarele blindate sunt deja repartizate pentru dotare Batalionului 22 de menținere a păcii – batalion care este prezent în toate misiunile internaționale de menținere a păcii la care participă Republica Moldova. Ministrul a mai spus că aceste echipamente vor permite instruirea calitativă a militarilor în procesul de pregătire pentru detașare, dar și pentru îndeplinirea misiunilor în Moldova.

Șeful-adjunct al Ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Ullrich Kinne, a menționat că este primul lor de transportoare blindate pe roți din câteva livrări care mai urmează în lunile următoare. „Cooperarea moldo-germană în domeniul apărării astfel va obține un nou nivel de calitate. Această livrare îmbunătățește capacitatea de apărăre a Republicii Moldova și capacitățile acesteia de a participa în misiunile internaționale pentru menținerea păcii. Această participare este foarte apreciată la nivel internațional. Germania este încântată să facă această contribuție semnificativă în această privință”, a declarat oficialul german.

Donația conține în total 19 transportoare blindate Piranha-3 H, celelalte unități de tehnică urmând să fie livrate pe parcursul anului curent. Colaborarea moldo-germană în domeniul militar a început în martie 2003, odată cu semnarea Acordului interministerial de colaborare în domeniul apărării.

Related posts

Cursul valutar oficial la 04.10.2021

Albasat

Andrei Năstase: Nu am făcut promisiuni, mi-am luat angajamente

Albasat

Cursul valutar oficial la 31.10.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment