Societate

Asistentă medicală de la Hâncești s-a stins în urma complicațiilor infecției COVID-19

O asistentă medicală în secția Pediatrie a Spitalului Raional Hânceşti a decedat din cauza complicațiilor infecției COVID-19. Vera Romașcu a fost internată la Spitalul Raional Hâncești și ulterior transferată la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, pe 1 ianuarie 2021. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), într-un comunicat de presă, exprimă condoleanțe familiei, apropiaților și întregului colectiv al Spitalului Raional Hâncești, transmite IPN.

Astăzi, 14 ianuarie, au fost raportate 18 decese asociate noului tip de coronavirus, iar de la începutul pandemiei în Republica Moldova au murit 3 211 oameni.

Pe parcursul zilei s-au făcut 3 140 de teste, fiind confirmate 741 de cazuri noi de infectare. În instituțiile medico-sanitare spitalicești sunt internați peste 2,3 mii de pacienți cu COVID-19, dintre care 230 sunt în stare extrem de gravă, 41 fiind conectați la aparate de respirație asistată. În tratament la domiciliu, cu forme ușoare și moderate de COVID-19, se află mai bine de 3,8 mii de persoane.

Related posts

Депутаты Юрие Реницэ и Октавиан Цыку направят в Генпрокуратуру и НОН запросы по „Багамскому досье”

Albasat

Cod portocaliu de vânt puternic

Albasat

Injustiția în Moldova înflorește. Dosarul lui Oleg Pruteanu e un exemplu, avocat

Albasat