Portal de știri
Societate

Atenționări ANSA înainte de sărbători

În ajunul sărbătorilor de iarnă, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor atenționează populația să procure alimentele doar din locuri special amenajate şi autorizate, unde există certitudinea că aceste produse au fost supuse controlului sanitar-veterinar și sunt păstrate în condiții potrivite, transmite IPN.

Temperatura de păstrare a cărnii este de 4±2 °C. Carnea va fi elastică, de culoare de la roz pal până la roşu închis, în urma apăsării cu degetul să revină la forma iniţială şi să nu prezinte suprafaţa lipicioasă, urât mirositoare. Trebuie să aibă ştampila de control sanitar-veterinară.

Peștele se păstrează în spații frigorifice sau în utilaj specializat (pentru peștele viu). Sortimentele sunt însoțite obligatoriu de certificat care confirmă calitatea, originea și valabilitatea produsului, eliberat sub responsabilitatea operatorului economic sau furnizor. Peștele alterat are solzi care se desprind uşor, corpul acoperit cu mucus urât mirositor, bronhii de culoare cenuşie sau brună.

Coaja ouălor trebuie să fie curată, tare, întreagă, mată, poroasă, fără pete și miros. Termenul de păstrare este de 28 zile de la data ouatului, la cea mai mică temperatură din frigider. Cumpărătorii sunt îndemnați să verifice informația despre data limită de consum, marcată pe fiecare ou aparte. Este interzisă vânzarea ouălor în locurile unde se comercializează preparate din carne, produse lactate sau alimentare care se consumă fără a fi supuse unui proces termic.

ANSA atenționează că produsele comercializare în stradă trebuie evitate, chiar dacă au un preţ mai mic, întrucât pot fi periculoase și duce la apariția toxiinfecțiilor alimentare.

La depistarea produselor sau a serviciilor neconforme, ANSA poate fi sesizată la numărul de telefon: 022-26-46-43, pe viber: 067675544 sau la adresa de e-mail: [email protected]

Related posts

Sheriff va disputa în această seară cel mai important meci din istoria clubului

Albasat

În Moldova a fost creată Coaliția pentru Incluziune și Nediscriminare

Albasat

Cel puțin 29 de persoane au murit în China după ce un restaurant s-a prăbușit în timp ce un bătrân își serba ziua de naștere

Albasat

Leave a Comment