ALBASAT
Actualitate Societate

Au început pretestările pentru absolvenții de gimnaziu și liceu

Au început pretestările pentru absolvenții de gimnaziu și liceu. Acestea se vor desfășura în perioada 25 martie – 5 aprilie pentru a determina gradul de pregătire a elevilor pentru examene. Ministerul Educației și Cercetării precizează că lucrările scrise ale elevilor nu vor fi apreciate cu note, transmite IPN.

Elevii claselor a IX-a și a XII-a vor avea posibilitatea să rezolve teste similare cu modelele prevăzute de programele de examen. Toate testele și baremele de corectare vor fi postate în ziua pretestărilor pe pagina oficială a Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (ANCE): pentru clasa a IX-a și pentru clasa a XII-a.

„Îndemnăm elevii claselor absolvente să se pregătească foarte bine pentru examene, inclusiv în baza testelor care au fost rezolvate de foștii absolvenți. Atât programele de examen, cât și testele aplicate pe parcursul anilor 2010 – 2023, sunt publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și pot fi accesate de către toate persoanele interesate”, a menționat Lilia Ivanov, directoarea ANCE.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare au publicat 14 teste pentru examenele naționale de absolvire a gimnaziului și 53 de teste pentru examenul național de bacalaureat.

Related posts

Maia Sandu: Problema cea mare nu va fi disponibilitatea gazului, ci prețul

AlbasatTV, Nisporeni

Alimentul delicios care îți scurtează viața cu 36 de minute. Lista celor mai nocive produse alimentare

AlbasatTV, Nisporeni

Doar 7 din 10 respondenți au fost în stare să numească corect data alegerilor, Vox Populi

Albasat

Leave a Comment