ALBASAT
Actualitate Societate

Ultima zi de prezentare a declarației pe venit pentru întreprinzători și profesioniști

Termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit și de achitare a acestuia de către persoanele care desfășoară activitate de întreprinzător și de către contribuabilii care desfășoară activitate profesională expiră luni, 25 martie, informează Serviciul Fiscal de Stat, citat de IPN.

Potrivit SFS, declarația se prezintă în mod obligatoriu prin metode automatizate de raportare electronică, conform prevederilor stabilite de Codul Fiscal. Persoanele juridice rezidente, cu excepţia autorităţilor publice şi instituţiilor publice, formele organizatorice rezidenţi cu statut de persoană fizică, persoanele care desfășoară activități profesionale, reprezentanța permanentă a nerezidentului în Republica Moldova  sunt obligate să prezinte declarația cu privire la impozitul pe venit indiferent de prezenţa obligaţiei privind achitarea impozitului.

Informații detaliate aferent cotelor impozitului pe venit, precum și alte aspecte relevante aferente, pot fi consultate pe pagina web a Serviciului Fiscal de Stat.

Pentru informații suplimentare, persoanele pot contacta orice Direcție deservire fiscală a SFS sau pot apela Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0-8000-1525 (apel gratuit).

Related posts

Înscrierea copiilor în clasa întâi începe din 21 mai

Albasat

Austria este lovită de al doilea val de COVID, a anunțat cancelarul Kurz. Guvernul a decis înăsprirea restricțiilor

Albasat

29 mln lei pentru dezvoltarea infrastructurii turistice a Rezervației Orheiul Vechi

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment