ALBASAT
Nisporeni Societate

Autoritățile din Nisporeni preiau experiența României privind atragerea de fonduri europene

Reprezentanții Consiliului raional Nisporeni au participat vineri, 13 ianuarie, la Iași, la evenimentul „Impulsionarea Absorbției Fondurilor Europene de către Republica Moldova – țară candidată la UE”, la care au participat invitați din România și Republica Moldova.

Discuțiile s-au concentrat pe inițiativele din România finanțate de Uniunea Europeană, inițiative ce au contribuit la îmbunătățirea vieții oamenilor. România s-a dezvoltat în cei 15 ani de la aderarea la UE, iar de un parcurs asemănător poate avea parte și Republica Moldova.

„Cea mai bună cale de a ne susține frații de peste Prut în momentul de față este să să promovăm și să intrăm în cât mai multe parteneriate transfrontaliere și transnaționale cu unități administrativ-teritoriale din Republica Moldova. În aceeași măsură, trebuie să ne punem la dispoziție toată experiența, tot know how-ul în ceea ce privește accesarea finanțărilor europene pentru a sprijini Moldova să valorifice orice oportunitate de a trage fonduri europene în țară”, a declarat în cadrul evenimentului Costel Alexe, președintele CJ Iași.

La rândul lor, reprezentanții Consiliului Raional Iași au remarcat faptul că Acordul de colaborare încheiat între raionul Nisporeni și județul Iași constituie un punct forte în inițierea și implementarea proiectelor menite sa asigure bunăstare, progres și o șansă de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor.

„Deja anul 2023 debutează cu un flux de acțiuni în acest sens, urmat de operațiuni concrete axat pe dezvoltare, modernizare și progresare pe diverse domenii ca sănătate, administrare, educație și altele”, au mai remarcat reprezentanții Consiliului Raional Nisporeni.

Related posts

Профессионально-технические учебные заведения готовы к работе в условиях COVID-19

Albasat

55 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Albasat

Educație și mediu: Ce se întâmplă cu deșeurile în Moldova ?

Albasat

Leave a Comment