ALBASAT
Actualitate

Banca Mondială acordă granturi de până la 350 de mii de dolari pentru horticultori

Grupurile de producători care își desfășoară activitatea în domeniul horticol vor putea solicita, în perioada 15 august – 1 noiembrie anul curent, finanțare nerambursabilă de până la 350 de mii de dolari pentru procurarea echipamentului tehnologic și utilajului post-recoltă (linii de sortare, spălare, calibrare, împachetare, uscătorii, echipament frigorific etc.). Suportul financiar este oferit de Banca Mondială în cadrul Programului de granturi investiționale „Facilitarea accesului la piețele de desfacere”, transmite IPN.

Pentru a putea beneficia de grant, grupurile trebuie să fie constituite din cel puțin cinci membri (persoane juridice și/sau persoane fizice) cu activitate individuală de cel puțin trei ani în sectorul horticol și să asigure co-finanțare de minim 50% din valoarea costurilor eligibile. Sunt invitate să participe atât grupurile nou formate, cât și cele finanțate în cadrul apelurilor precedente, care doresc să completeze finanțarea obținută până la plafonul cumulativ de 350 de mii de dolari per grup în vederea extinderii afacerii.

Dosarele pot fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Detalii despre criteriile de eligibilitate și setul de documente necesare sunt disponibile pe pagina web www.aipa.gov.md.

Programul de granturi „Facilitarea accesului la piețele de desfacere”, se află la cea de-a șasea rundă de implementare. De la lansarea programului în 2014 și până în prezent, au fost finanțate 30 de grupuri de producători, care au unit 161 de producători agricoli din sectorul horticol. Valoarea totală a resurselor de grant debursate constituie 7,5 milioane dolari, iar co-finanţarea asigurată de grupurile de producători reprezintă circa 8,6 milioane dolari.

 Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

În satul Grozești a fost inaugurată Galeria Muzeistică „Zestrea Satului”

AlbasatTV, Nisporeni

Marin Robu, eroul halterelor: premiat pentru realizări de către Federația de Haltere

AlbasatTV, Nisporeni

Parteneriat pentru drepturile copiilor: Acordul de colaborare semnat la Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment