În perioada 1-5 noiembrie, o misiune a Băncii Mondiale evaluează nivelul de realizare a componentelor Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM). Agenda discuțiilor include progresele înregistrate în ceea ce privește renovarea și dotarea instituțiilor de învățământ beneficiare ale proiectului; achiziționarea echipamentelor pentru laboratoarele de fizică, chimie și biologie, dar și desfășurarea formărilor cadrelor didactice, de conducere și a psihopedagogilor, transmite IPN.
Prima ședință a avut loc pe 1 noiembrie, în regim online, la care au participat Anatolie Topală, ministrul educației și cercetării; echipa PRIM și reprezentanții Băncii Mondiale în frunte cu Anna Olefir, specialist senior în educație. În zilele ce urmează, de asemenea, vor fi discutate aspectele sociale, de mediu și de management financiar ale proiectului.
Ultima misiune a Băncii Mondiale în acest sens a avut loc în luna martie, la fel, în regim online. Obiectivele vizitei curente, desfășurate la distanță de către reprezentanții Băncii Mondiale, sunt de a acorda suport Ministerului Educației și Cercetării în implementarea PRIM, de a evalua progresul în realizarea obiectivelor de dezvoltare ale proiectului și de a analiza inițiativele digitale în educație.
Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 și decembrie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.
- Buteliile de gaz din apartamentele transnistrenilor, instrument de infracțiune
- Strategia națională de apărare a Republicii Moldova pentru anii 2024-2034, votată de Parlament
- Alocațiile veteranilor de război cresc de la 1 ianuarie 2025
- Cinci instituții din Rețeaua Școlilor Model, dotate cu table inteligente
- Schimbări în cabinetul Maiei Sandu. Președinta a semnat decretul