Portal de știri
Societate

Berlinul promite Chișinăului un ajutor suplimentar de 32,3 milioane de euro

Ministra de externe a Germaniei, Annalena Baerbock, a promis Republicii Moldova un ajutor suplimentar de 32,3 milioane de euro din partea Berlinului pentru a face față numeroaselor efecte ale războiului din Ucraina, scrie Agerpres cu referire la agenția de presă germană DPA. Aceste fonduri urmează să fie utilizate, printre altele, pentru extinderea surselor de energie regenerabilă, promovarea eficienţei energetice şi dezvoltarea infrastructurilor municipale. Declarațiile au fost făcute luni la cea de-a treia Conferinţă internaţională a donatorilor pentru Republica Moldova, care se desfăşoară la Paris, transmite IPN.

Din donaţia suplimentară, ministerul german al dezvoltării economice va oferi 28,7 milioane de euro pentru a creşte eficienţa energetică a clădirilor. „Cu acest sprijin, ajutăm Republica Moldova să-şi rupă dependenţa de aprovizionarea cu energie din Rusia, venind în acelaşi timp şi în ajutorul persoanelor aflate în dificultate pentru a trece iarna”, a afirmat ministra Svenja Schulze, citată de Agerpres.

Conferința donatorilor „Platforma de sprijin a Republicii Moldova” este co-prezidată de România, împreună cu Franța, țara gazdă a celei de-a treia reuniuni, și Germania. La final vor lua cuvântul președintele francez Emmanuel Macron și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Prima conferință a donatorilor a avut loc la Berlin în aprilie, iar a doua la București în iulie. S-au adunat în total 600 de milioane de euro pentru asistență. Următoarea reuniune similară va avea loc anul viitor la Chișinău.

Related posts

Turul doi al alegerilor din Bălți: 19 decembrie

Albasat

Cursul valutar oficial la 29.03.2022

Albasat

Cursul valutar oficial la 09.04.2021

Albasat

Leave a Comment