Sanatate

Bilanțul persoanelor cu COVID-19 a ajuns la 16 357

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 16 357, după ce Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat astăzi, 29 iunie, 107 noi cazuri. Numărul deceselor asociate noului coronavirus a ajuns la 536, azi fiind înregistrate șase decese, transmite IPN.

Pe parcursul zilei au fost efectuate 745 de teste, dintre care primar – 563. Unul dintre cazurile noi este de import, din Italia, iar celelalte sunt cu transmitere locală.

Astăzi au mai fost confirmați cu COVID-19 cinci lucrători medicali. Numărul total de angajați ai sistemului de sănătate infectați ajunge la 2 408.

Până azi, 9229 persoane au fost tratate de COVID-19. Totodată, 479 de pacienți cu COVID-19 sunt în stare gravă, 31 fiind conectați la aparate de respirație asistată.

Autoritățile în sănătate publică recomandă populației să respecte distanța socială de cel puțin un metru, să evite aglomerațiile. Cetățenii sunt obligați să poarte măștile în spații închise, în transport public și în situațiile în care nu este posibilă asigurarea distanței sociale. Masca trebuie să acopere nasul și gura.

Related posts

Cursul valutar oficial la 06.03.2021

Albasat

Sănătatea ți se citește pe chip! Semnul care poate ascunde o infecție în organism

Albasat

Consumul de avocado în Europa şi SUA a atins un nivel record (Bloomberg)

Albasat