ALBASAT
Fără categorie

Blocul avariat de la Otaci a fost demolat

Blocul de la Otaci, unde la 19 iunie s-a prăbușit o scară cu 12 apartamente, a fost demolat. Lucrările au durat aproape o lună. De astăzi, 15 iulie, muncitorii vor evacua deșeurile rămase în urma demolării, se spune într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, citat de IPN.

Potrivit IGSU, senzorul de stabilitate cu laser este aplicat pe o rază de 30 de metri de la locul producerii prăbușirii. Această procedură permite verificarea stabilității construcțiilor, întrucât la fața locului lucrează tehnica grea, iar oscilațiile înregistrate pot vorbi despre eventuale riscuri care pot fi prevenite, dar și asigurarea securității muncitorilor aflați pe terenul de lucru.

Pe 19 iunie, o scară dintr-un bloc de locuit din Otaci s-a prăbușit. Victime nu au fost înregistrate. În mod de urgență, circa 50 de oameni au fost evacuați până la prăbușire. Aceștia sunt în prezent adăpostiți de rude.

La ultima conferință de presă susținută la acest subiect, pe 9 iulie, premierul Maia Sandu a spus că Guvernul a aprobat alocarea a peste 99 de mii de lei pentru produsele alimentare necesare oamenilor care și-au pierdut locuințele în urma prăbușirii blocului în care locuiau. Premierul a mai spus că în momentul în care s-a auzit că statul va compensa costurile oamenilor pentru locuințele pierdute au crescut prețurile pe piață la apartamente. Urmează să se facă evaluări pentru a stabili exact suma compensațiilor și modul de eliberare a acestora.

Related posts

Pensiile vor fi indexate cu 6% în 2024

AlbasatTV, Nisporeni

  Află cum vor fi gestionați banii publici în Nisporeni în 2024

AlbasatTV, Nisporeni

Ministrul Afacerilor Interne în vizită de lucru la Nisporeni: Consolidarea securității și colaborarea cu autoritățile locale

AlbasatTV, Nisporeni

Prima de asigurare obligatorie de asistență medicală va constitui 12 636 de lei

AlbasatTV, Nisporeni

Japonia donează un lot de medicamente pentru tratamentul tuberculozei

AlbasatTV, Nisporeni

Doi tineri au murit într-un accident produs pe traseul M-1 Chișinău-Dubăsari

AlbasatTV, Nisporeni

La Președinție a fost aprobat Planul de deoligarhizare

AlbasatTV, Nisporeni

Peste 32 de mii de cadouri vor ajunge în grădinițele din Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

A fost inaugurat primul Incubator Municipal de Afaceri

AlbasatTV, Nisporeni

Moldova și România parafează interconectarea sistemelor naționale de energie și gaze

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment