ALBASAT
Actualitate Societate

BNM pune în circulație moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii”

Începând cu 1 martie, Banca Națională a Moldovei pune în circulație moneda „Mărțișorul – simbol al primăverii”, care va completa seria „Sărbătorile, cultura, tradițiile Moldovei”, transmite IPN.

Guvernatoarea BNM, Anca Dragu, afirmă că Banca Națională a emis această monedă pentru a pune în valoare valențele mărțișorului. „Vă îndemn să valorificăm acest simbol inedit, care ne leagă prin tradiție. Astăzi, BNM vă aduce un mărțișor mai deosebit. Este mai mult decât o lucrare din metal prețios. Mărțișorul este inclus în lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Sperăm ca moneda să vă aducă bucurie și să vă amintească de frumusețea și bogăția tradițiilor neamului nostru”, a menționat Anca Dragu.

Moneda dedicată mărțișorului este bătută în argint, are un design color și a fost emisă într-un tiraj de 1200 de unități.

Moneda este ambalată în capsulă de metacrilat transparent și în cutie de prezentare, fiind însoțită de un certificat de autenticitate cu un cod QR, care la scanare redirecționează către pagina web a Băncii Naționale cu informația despre caracteristicile monedei. Certificatul de autenticitate este semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Monedele și bancnotele jubiliare și comemorative, precum și alte articole numismatice emise de Banca Națională a Moldovei sunt comercializate prin intermediul băncilor licențiate.

Related posts

Ион Кику об „Avia Invest”: Мы считаем, что эта компания не выполнила свои обязательства

Albasat

Șase pretendenți la funcția de primar al municipiului Bălți au depus până acum dosarele pentru înregistrare

AlbasatTV, Nisporeni

Trei persoane au murit de COVID-19

Albasat

Leave a Comment