Societate

Boris Johnson: Nu mai putem fi prizonierii crizei COVID-19

Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat că britanicii nu mai pot continua să fie „prizonierii crizei” COVID-19 și a promis inițierea „celei mai radicale reforme” pentru sistemul de planificare din Marea Britanie de după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, informează Reuters, preluată de Agerpres.

„Pur şi simplu nu mai putem continua să fim prizonierii acestei crize”, a spus Johnson într-un discurs susţinut în care a prezentat planurile guvernului britanic de relansare a economiei, devastată de măsurile de izolare luate în contextul pandemiei de coronavirus.

„Dacă această criză ne-a învăţat ceva, este că această ţară trebuie să fie pregătită pentru ce ar putea urma şi trebuie să fim capabili să acţionăm cu niveluri de energie şi de viteză de care nu am avut nevoie vreme de generaţii”, a mai spus premierul britanic.

Potrivit lui Boris Johnson, în timp ce oamenii mai sunt pe bună dreptate îngrijoraţi în legătură cu viitoarea evoluţie a epidemiei, guvernul trebuie să contureze drumul ce trebuie urmat.

„Guvernul nostru va veni în curând cu cele mai radicale reforme pentru sistemul nostru de planificare de după sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Vom construi, vom construi, vom construi. Vom reconstrui mai bine, vom reconstrui mai ecologic, vom reconstrui mai repede”, a promis premierul britanic.

În acest context, Boris Johnson a promis construirea mai multor locuinţe ca parte a „revoluţiei în infrastructură”, pentru a face economia ţării să se mişte din nou după pandemie.

Related posts

Peste 2 milioane de moldoveni au circulat fară vize în ţările UE

Albasat

Ana Guțu: Vom contribui la comunicarea interinstituțională România – Republica Moldova

Albasat

Moțiunea de cenzură, înaintată în plenul Parlamentul

Albasat

Leave a Comment