ALBASAT
Nisporeni Sanatate

Boschetarul nu vrea să renunțe la viață trăită printre gunoaie

Cazul boschetarului care şi-a găsit refugiu sub un pod din oraşul Nisporeni nu a lăsat indiferente autorităţile. După ce postul nostru de televiziune a realizat un reportaj despre bărbatul care îşi cîştigă existenţa din tomberoane, primarul comunei Micleuşeni, s-a autosesizat şi împreună cu poliţiştii l-au luat pe Valeriu Constatinov din adăpostul lui, improvizat la Nisporeni şi l-au dus la Străşeni. Însă, boschetarul a fugit şi acum este de negăsit.

 PRIN TELEFONRODICA BUTNARU, PRIMARUL COMUNEI MICLEUŞENI, RAIONUL STRĂŞENI: “Chiar din ziua când am fost contactaţi de dvs, noi am revenit din nou cu rugămintea la dna Svetlana pentru a-l domicilia, dar a refuzat categoric. Totodată, la data de 07.01.2020 am cerut ajutor personal poliţiei să ne ajute să-l plasăm preventiv într-un centru medical pe dl Valeriu. La orele 01:30 noaptea, dlui a fost adus la Primăria din Micleuşeni, unde a fost vizitat de către  medicii de la ambulanţă. I s-a administrat careva medicamente, dar a refuzat internarea.”

Valeriu Constantinov a dat cu piciorul în şansa autorităţilor de a fi ajutat. Acesta a ales să supravieţuiască căutând prin gunoi şi să se refugieze în stradă, subsoluri sau construcţii părăsite. Se pare că el şi-a creat lumea lui şi nicidecum nu doreşte să revină la o viaţă normală.

 PRIN TELEFON, RODICA BUTNARU, PRIMARUL COMUNEI MICLEUŞENI, RAIONUL STRĂŞENI:  “Dl Valeriu Constantinov a rămas în interiorul Primăriei cu paznicul, dar pe neaşteptate a dispărut. Am contactat din nou poliţia şi suntem în aşteptarea depistării locului aflării Constantinov Valeriu.  Noi, primăria am început perfectarea documentelor necesare pentru a-l ajuta pe dl Valeriu, dar fiind dispărut nu putem soluţiona cauza fără prezenţa dumnealui.” 

Conform datelor neoficiale, doar în municipiul Chișinău ar fi în jur de  2500 de oameni ai străzii, în timp ce în republică numărul este mult mai mare.

 

 

 

 

 

 

Related posts

Clubul Soroptimist International Nisporeni s-a alăturat campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”

AlbasatTV, Nisporeni

UE//Spitalul din Nisporeni: condiții moderne și economii mai mari la facturi, datorită unui proiect european. Emisiune TV

Albasat

Şcoala de muzică din oraşul Nisporeni a încântat spectatorii cu un concert în format video

Albasat

Leave a Comment