Economie

BREXIT: Coşmarul pentru britanici abia începe. Mari giganti mondiali PĂRĂSESC Marea Britanie

Nomura, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley îşi muta sediul în Frankfurt după Brexit

 

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Compania japoneză Nomura Holdings Inc. îşi va muta sediul în Frankfurt pentru operaţiunile din Uniunea Europeană după ce Marea Britanie părăseşte blocul european, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Compania japoneză va începe pregătirile luna aceasta pentru a forma o bază în centrul financiar german, potrivit unei surse citate de Bloomberg.

Compania va cere aprobare din partea autorităţilor şi va căuta spaţiu pentru birouri înainte de a transfera aproape 100 de persoane din Londra în Frankfurt, a precizat sursa menţionată. Frankfurt a devenit una dintre opţiunile preferate de băncile globale care caută să mute locurile de muncă din Londra.

Opt dintre cele mai mari institutii financiare la nivel global, printre care Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. si Deutsche Bank AG, au dat deja detalii despre intentiile post-BREXIT, privind cautarea de spaţii pentru birouri în oraşul german Frankfurt, care ar putea funcţiona ca hub comercial în Uniunea Europeană

Nomura, care avea în martie 3.026 de angajaţi în Europa, majoritatea în Londra, a luat în considerare oraşe precum München, Luxemburg şi Paris pentru a găzdui operaţiunile din Uniunea Europeană. Negocierile formale între Marea Britanie şi Uniunea Europeană pe tema Brexitului au început săptămâna aceasta.

Amintim, ca Peste un sfert din companiile financiare din Marea Britanie isi vor muta operatiunile peste granita din cauza BREXIT-ului, conform firmei de consultanta EY. Mai mult de 25% din companiile financiare intentioneaza sa paraseasca Marea Britanie.

Potrivit reprezentantilor EY, care monitorizeaza activitatea a 222 de companii, numarul institutiilor financiare – banci, asiguratori, companii de asset management, care intentioneaza sa isi mute activitatea din Marea Britanie pana in martie 2019 (cand Regatul Unit va fi in afara Uniunii Europene) s-a majorat cu 50%.

De altfel, mai multe companii financiare din Marea Britanie au inceput deja sa isi transfere o parte din operatiuni „peste granita”, dupa ce Primul Ministru Theresa MAY a inceput demersurile formale pentru parasirea blocului Uniunii Europene.

Doar la nivelul Londrei, post-BREXIT, se estimeaza ca numarul locurilor de munca din institutiile bancare se va diminua cu 10.000, in vreme ce, in alte servicii financiare, circa 20.000 de posturi vor fi desfiintate.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Cel mai bogat chinez: Până la 40 de ani încă poți da greș

Cursul valutar oficial la 27.04.2018

Cursul valutar oficial la 26.03.2018

Leave a Comment