Actualitate

Burse mai mari pentru elevi și studenți

Statul indexează cu 5% bursele elevilor și studenților, începând cu 1 ianuarie 2018. O hotărâre în acest sens a fost aprobată la ședința Guvernului din 25 aprilie.

Bursele se vor majora pentru elevii din învăţământul profesional tehnic, studenţii la licenţă şi master, doctoranzi, postdoctoranzi, medicii secundari clinici și cei rezidenți. Astfel, studenții care primeau până acum 800 de lei, vor primi 840 de lei, iar pentru elevii din învățământul profesional tehnic postsecundar bursa va spori de la 630 la 660 de lei.

Totodată, doctoranzii din anul I care beneficiau de 1050 de lei, vor obține 1100 de lei, la fel ca și medicii rezidenți în anul I. Bursa Republicii crește de la 1385 de lei la 1455 de lei, iar Bursa Guvernului – de la 1155 la 1210 de lei.

Autoritățile menționează că majorările efectuate vor contribui la creşterea atractivităţii şi competitivităţii instituţiilor de învăţământ superior şi profesional tehnic, precum și la fortificarea sistemului de învățământ profesional din Moldova.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Sat vândut la preţ de apartament

AlbasatTV, Nisporeni

Reforma justiţiei, discutată la Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Modificări fiscale majore începând cu 2018. Cota impozitului pe venit se majoreaza de la 3% la 4%.

Leave a Comment