ALBASAT
Actualitate

Camerele de monitorizare a traficului au adus în prima jumătate de an în buget 3,7 mln lei

Pe parcursul primului semestru al anului curent, prin intermediul sistemului automatizat de supraveghere a circulației rutiere au fost inițiate peste 72 de mii de proceduri contravenționale. Peste 18 mii dintre acestea au fost finalizate cu întocmirea proceselor-verbale, fiind încasată suma de 3,7 milioane de lei. Procentul achitărilor constituie aproximativ 25,7% din numărul total de proceduri contravenționale inițiate.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Ca frecvență prevalează depășirea regimului de viteză – aproximativ 65% din numărul încălcărilor fixate. De asemenea, se înregistrează încălcarea marcajului rutier și nerespectarea semnalului de interzicere a semaforului.

Directorul Serviciului tehnologii informaționale al MAI, Andrian Șova, a declarat pentru IPN că cele 41 de zone de monitorizare a traficului din Chișinău funcționează în proporție de 90-95%. Apar anumite defecțiuni, însă acestea sunt temporare, pentru că în cel mai scurt timp sunt remediate.

Cât ține de sistemele de monitorizare din țară, instalate de către consiliile raionale în comun cu agenți economici, acestea nu sunt funcționale din anul 2015. Ca urmare a mai multor controale, au fost constate neconformități și a fost dispusă deconectarea camerelor de la sistemul central de monitorizare al MAI.

Andrian Șova a menționat că este preconizată extinderea sistemului de monitorizare la nivel național din bani Ministerului Afacerilor Interne. Prioritate vor avea zonele care prezintă mai mult pericol, unde se înregistrează cele mai multe accidente.

De la instalarea sistemelor de supraveghere video în municipiul Chișinău (2014 -2016) au fost achitate amenzi în sumă de 41,5 milioane de lei.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Final de sezon pentru exportul cireșelor moldovenești: livrările către UE au crescut de 12,5 ori

AlbasatTV, Nisporeni

Trei spitale de copii au fost dotate cu utilaje cu sprijinul Guvernului German

AlbasatTV, Nisporeni

Utilizatorii WhatsApp, atenție! Aplicația nu va mai funcționa pe anumite telefoane începând cu luna octombrie

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment