ALBASAT
Разное

Ce trebuie să faci pentru a-ţi extinde speranţa de viaţă

Un studiu realizat de Health Affairs scoate în evidenţă că dacă nu fumezi, ai o greutate optimă şi consumi alcool doar în cantităţi moderate, atunci vei avea toate şansele să îţi extinzi speranţa de viaţă cu şapte ani, relatează TIME.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Studiul a descoperit că, dacă respecţi cele trei cerinţe, şansele să nu ai probleme de sănătate sau dizabilităţi cresc considerabil. Autorii studiului speră că rezultatele vor produce un impact în rândul americanilor, din moment ce în Statele Unite consumul de ţigări este foarte ridicat, iar obezitatea reprezintă o problemă serioasă.

Pentru a examina efectele comportamentelor asupra longevităţii, cercetătorii Universităţii din Michigan şi cei ai Institutului pentru Cercetare Demografică Max Planck din Germania au analizat datele a peste 14.000 de americani cu vărste cuprinse între 50 şi 89 de ani.

Cei care nu au fumat niciodată şi care şi-au păstrat greutatea în parametrii optimi trăiesc, în medie, cu 5 ani mai mult. În plus, când a fost adăugat un alt indicator, cel al consumului de alcool, studiul arată că media de viaţă poate creşte cu până la şapte ani, în cazul unui consum moderat.

Speranţa de viaţă medie a americanilor este mai redusă decât în alte state puternic dezvoltate, aspect ce este pus pe seama carenţelor sistemului de sănătate din SUA. Însă studiul precizează că americanii care au respectat aceste trei reguli trăiesc, în medie, mai mult decât cei din Japonia, ţară cunoscută pentru nivelul ridicat al speranţei de viaţă.

”Se acordă foarte multă atenţie tehnologiilor medicale care ne pot extinde viaţa. Cu toate că investiţia în astfel de tehnologii este importantă, este esenţial să renunţăm la comportamentele despre care ştim că sunt nocive”, a declarat Neil Mehta, profesor al Universităţii din Michigan.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Leave a Comment