ALBASAT
Actualitate Societate

Campionii care reprezintă Moldova la Jocurile Olimpice, la Festivalul Chișinăul Sportiv 2024

Vizitatorii Festivalului „Chișinăul Sportiv 2024”, care se va desfășura pe 8 iunie în Parcul „La Izvor”, vor avea o ocazie unică să interacționeze cu campionii care vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, transmite IPN.

Direcția generală educație, tineret și sport din municipiul Chișinău precizează că Festivalul este o oportunitate unică de a interacționa cu sportivi de elită și de a învăța de la cei mai buni. Printre invitații evenimentului se numără Anastasia Nichita, Irina Rîngaci și Mariana Draguțan – cele mai remarcabile luptătoare din Moldova. Potrivit DGETS, cu medalii internaționale și performanțe de top, ele sunt modele de urmat pentru toți tinerii sportivi care aspiră la excelență în lupte feminine.

De asemenea, la Festival vor fi Victor Ciobanu și Valentin Petic – cei care aduc tradiția și măiestria luptelor greco-romane. Acești sportivi de renume mondial au demonstrat că perseverența și determinarea sunt cheile succesului în acest sport solicitant. Vizitatorii vor putea interacționa și cu sportivii Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu și Maria Olărașu – stelele Moldovei în caiac-canoe. Performanțele lor impresionante pe apă le-au adus numeroase medalii și recunoaștere internațională.

Un alt oaspete al evenimentului este Dan Olaru, specialist în tir cu arcul, care reprezintă eleganța și precizia acestui sport. Experiența sa vastă și succesele la competițiile internaționale fac din el un mentor ideal pentru toți cei interesați de tir.

„Marin Robu, un talent remarcabil în haltere, continuă să ridice standardele în acest sport prin forța și tehnica sa excepțională. Alisa Glinka, în echitație, aduce pasiunea și disciplina necesare pentru a excela în acest sport nobil. Este un exemplu de eleganță și performanță pentru toți tinerii călăreți. Anna Dulce, expertă în tir, demonstrează că pentru succes în acest sport de mare precizie concentrarea și calmul sunt esențiale”, menționează Direcția educație tineret și sport a municipiului Chișinău.

Vizitatorii Festivalului o vor putea cunoaște și pe Zalina Marghieva, campioană în aruncarea ciocanului, care combină forța și tehnica pentru a atinge performanțe impresionante. Ea este o sursă de inspirație pentru toți cei care doresc să își dezvolte abilitățile în atletism.

Totodată, la Festival vor participa elevii școlilor sportive din Chișinău, sportivi amatori și profesioniști, campioni la turnee naționale și internaționale, antrenori și reprezentanți ai federațiilor sportive.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Chișinău, în colaborare cu Direcția generală educație, tineret și sport. „Nu ratați ocazia de a vă întâlni cu cei mai buni sportivi și de a vă lăsa inspirați de dedicarea și succesul lor”, menționează organizatorii.

Related posts

Cursul valutar oficial la 25.05.2022

Albasat

Inspectoratul de Poliție Nisporeni și Grădinița ,,Izvorașul,, Bălăurești își unesc forțele pentru un viitor mai sigur

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 30.03.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment