ALBASAT
Societate

Casa lui Vlad Plahotniuc din Franța, sub sechestru

Justiția franceză a aplicat sechestru asupra unui bun imobil în valoare de peste 83 de milioane de lei ce aparține fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc. Tribunalul judiciar din Thonon-les-Bains, Franța, a decis să pună sub sechestru casa din orașul francez Sciez, una din zonele de elită ale Franței. Decizia a fost luată la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), transmite IPN.

Potrivit estimărilor autorităților franceze bunul sechestrat valorează peste 4,2 milioane euro. Sechestrul aplicat presupune posibilitatea confiscării bunului în cadrul dosarului penal investigat de procurorii din Moldova.

Citând autoritățile cipriote, judecătorul de instrucție francez indică și faptul că învinuitul Vladimir Plahotniuc ar fi creat o rețea criminală la nivel național și internațional în 2009-2019, iar cu implicarea învinuitului Ilan Șor au înregistrat societăți cipriote și panameze în Anglia și au deschis conturi bancare pentru depunerea banilor deturnați din băncile din Moldova.

Până la pronunțarea unei soluții pe dosar, bunul sechestrat urmează să fie administrat de către agenția franceză similară cu Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale din Moldova.

Procuratura Generală anunță că urmărirea penală este în desfășurare, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Related posts

MAI anunță intensificarea măsurilor de asigurare a securității pe drumurile publice

AlbasatTV, Nisporeni

Radu Albot produce surpriza primului tur la Australian Open

Albasat

Cursul valutar oficial la 31.05.2021

Albasat

Leave a Comment