Nisporeni Societate

Caz cutremurător în raionul Nisporeni. Un bebeluş a fost găsit abandonat într-o fâşie forestieră

Un bebeluş a fost găsit abandonat într-o fâşie forestieră din satul Cristeşti, raionul Nisporeni. Micuţul a fost observat de către o femeie de 54 de ani, în timp ce efectua lucrări la vița-de-vie, în extravilanul  localităţii. Poliţiştii din Nisporeni au fost sesizaţi în data de 6 iulie, în jurul orei 18:00, de către soţul femeii. Imediat, la faţa locului s-au deplasat membrii grupei operative pentru a investiga cazul.

Polițiștii au solicitat intervenția medicilor, care au acordat îngrijirile necesare copilașului, iar la scurt timp a fost găsită o mămică, care are bebeluș de 5 luni. Aceasta  a alăptat micuțul abandonat.

Nicolae Buzu, șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni:  “Deplasându-ne la faţa locului am stabilit că două persoane, locuitori ai satului Cristeşti, care îşi prelucrau viţa-de-vie din apropierea masivului forestier au auzit plânsul bebeluşului şi în scurt timp, soţia bărbatului care a apelat poliţia a depistat nou-născutul. La faţa locului a ajuns şi serviciul medical de urgenţă, însă înaintea lor a reuşit să vină asistenta medicală din localitatea Cristeşti. Deja asistenta medicală, având posibilitatea a luat cu dumneaiei o tânără mămică, care are acasă un bebeluş de 5 luni. Femeia l-a alăptat pe micuţ până la intervenţia nemijlocită a medicilor. Deja sosiţi la faţa locului, medicii au cordat ajutorul medical necesar.”

Ulterior,  pruncul a fost transportat la Spitalul Raional din Nisporeni, pentru îngrijiri medicale.

Lidia Crăciun, directoarea Spitalului Raional Nisporeni: “Copilaşul a fost adus în Unitatea Primiri Urgenţe. I-a fost acordată asistenţa medicală, a fost adus în ordine, spălat, curăţat. Copilul este perfect sănătos, prematur, cântărea puţin peste 2 kg şi în cazurile acestea după protocol, se cere referirea acestor copii la Centrul Mamei şi Copilului, ceea ce şi s-a făcut în instituţie. Prin intermediul serviciului AVIASAN a fost transferat la Centrul Mamei şi Copilului. “

La scurt timp, poliţiştii au identificat mama nou-născutului, care s-a dovedit  a fi o tânără de 31 de ani, din satul Chetroșeni, raionul Hîncești. Aceasta a comunicat oamenilor legii că, în timp ce se afla în câmp „cu ziua” a simțit dureri abdominale. S-a pornit spre casă, dar a mers vreo 30 de metri și a născut pe deal. Femeia  a încercat să-şi justifice gestul necugetat, prin faptul că nu are  posibilităţi financiare  pentru a-şi întreţine micuţul și de aceea l-a părăsit. Potrivit poliției, ea  mai are încă patru copii minori. Cel mai mare are 11 ani, iar cel mai mic șase.

Mama micuţului va fi trasă la răspundere conform Codului Penal pentru lăsarea în primejdie, care se pedepsește cu amendă în mărime de până la 27 de mii 500 de lei muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare până la doi ani.

Nicolae Buzu, șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni: “Dumneaiei a recunoscut faptul că a abandonat după naştere bebeluşul pe suprafaţa masivului forestier din apropierea satului Cristeşti. Pentru fapta săvârşită, femeia dată riscă o pedeapsă penală, prevăzută de aliniatul 1 al art.163, Cod Penal al R. Moldova, lăsarea în primejdie şi poate fi sancţionată atât cu amendă penală de până la550 de unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare până la doi ani.”

Lidia Crăciun, directoarea Spitalului Raional Nisporeni: “Ulterior, a fost adusă şi mama copilului, a fost găsită de către colaboratorii de poliţie şi a fost internată la noi în maternitate pentru a–i acorda asistenţa necesară.”

Reprezentanții asistenței sociale vor decide cine va avea grijă de copil. La moment, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele cazului.

 

 

 

 

Related posts

Raport oficial. Condiții de cazare îngrozitoare pentru angajații abatorului din Germania unde 1.000 de români s-au infectat cu COVID-19

Albasat

Opt persoane cu COVID-19 sunt în stare gravă

Albasat

Cum ar putea Coca-Cola să rămână fără îndulcitori artificiali din cauza crizei generate de coronavirus

Albasat

Leave a Comment