Diverse

CEC a stabilit data celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale

     Turul doi de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău, dar și a primarilor în unele circumscripții electorale municipale, orășenești, sătești (comunale) se va desfășura în data de 3 noiembrie. O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală în ședința de astăzi, 13 octombrie.Potrivit lui Dorin Cimil, președinte al CEC, proiectul va fi remis consiliilor electorale pentru informarea concurenților electorali.Turul doi al alegerilor locale generale va fi organizat în 380 de localități din țară.În buletinele de vot vor fi înscrişi primii doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 20 octombrie.      Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin.Dacă unul dintre cei doi candidați se va retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur.În primul tur, care a avut loc la 20 octombrie, au fost aleși primarii în 518 localități.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

https://www.facebook.com/albasat.nisporeni/

https://vk.com/id524319409

https://ok.ru/profile/564484387545

https://twitter.com/AlbasatL/

https://www.instagram.com/albasatdigitaltv/

Related posts

30 IANUARIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ PENTRU NONVIOLENŢĂ ÎN ŞCOALĂ

Emil Ceban, noul rector al USMF „Nicolae Testemiţanu

Milioane de dolari aruncați pe așa-ziși influenceri. Cum se pot „umfla” listele de fani pe internet

Related posts

(VIDEO/FOTO) A FOST DESEMNAT CÂŞTIGĂTORUL CONCURSULUI „LA IZVOARELE ÎNŢELEPCIUNII”

AlbasatTV, Nisporeni

Vasile Belous a fost desemnat cel mai bun boxer moldovean în 2017

284 de localități nu au lumină

Leave a Comment

Fără categorie

CEC a stabilit data celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale

Turul doi de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău, dar și a primarilor în unele circumscripții electorale municipale, orășenești, sătești (comunale) se va desfășura în data de 3 noiembrie. O decizie în acest sens a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală în ședința de astăzi, 13 octombrie.

Potrivit lui Dorin Cimil, președinte al CEC, proiectul va fi remis consiliilor electorale pentru informarea concurenților electorali.

Turul doi al alegerilor locale generale va fi organizat în 380 de localități din țară.

În buletinele de vot vor fi înscrişi primii doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 20 octombrie. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin.

Dacă unul dintre cei doi candidați se va retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur.

În primul tur, care a avut loc la 20 octombrie, au fost aleși primarii în 518 localități.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

https://www.facebook.com/albasat.nisporeni/

https://vk.com/id524319409

https://ok.ru/profile/564484387545

https://twitter.com/AlbasatL/

https://www.instagram.com/albasatdigitaltv/

 

Leave a Comment