Societate

Cei mai mulți pacienți cu COVID-19 au între 50 și 59 de ani

Cele mai multe cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus din țară – 73 la număr – sunt în rândul persoanelor cu vârstele cuprinse între 50 și 59 de ani. Raportul între femei și bărbați printre pacienții cu COVID-19 este de 168 la 130, transmite IPN.

După ședința de marți, 31 martie, a Punctului Național Focal, ministra Viorica Dumbrăveanu a declarat că cele mai multe cazuri confirmate – 233 – sunt cu transmitere locală. 65 sunt de import, din Italia, Franța, Rusia, Ucraina, Cehia, Elveția, România, Marea Britanie, Bulgaria, Germania Belarus.

În distribuția pe localități, municipiul Chișinău este cel mai afectat, aici fiind înregistrate 125 de cazuri. Urmează raionul Ștefan Vodă, cu 30 de cazuri, Soroca – 28 de cazuri, Hâncești – 23 de cazuri. În regiunea transnistreană au fost înregistrate 18 cazuri.

Printe pacienții cu COVID-19 sunt și două gravide, internate în cadrul Maternității nr. 2. Starea lor de sănătate este de gravitate medie. Printre confirmați este și un bebeluș de până la un an. De asemenea, sunt patru copii cu vârstele cuprinse între unu și cinci ani, cinci copii cu vârstele cuprinse cinci și nouă ani, iar alți 16 pacienți au vârstele cuprinse între 10 și 19 ani.

La nivel mondial, până pe 31 martie, au fost raportate 785 de mii de cazuri de COVID-19 și peste 35 de mii de decese, dintre care 26 de mii în Europa. În Republica Moldova au murit doi oameni.

Related posts

Уточнения властей относительно нахождения в общественных местах

Albasat

Заседание по делу Шора отложено

Albasat

O căruţă, în care se aflau patru copii și mama lor, a fost lovită de un automobil

Albasat

Leave a Comment