Portal de știri
Societate

Cel mai în vârstă bărbat din Japonia, supravieţuitor al bombei atomice de la Hiroshima, a murit la 111 ani

Shigeru Nakamura, considerat cel mai în vârstă bărbat din Japonia, a murit marţi la vârsta de 111 ani într-un cămin de bătrâni din prefectura Hiroshima, unde a locuit, relatează Kyodo.

Născut pe 11 ianuarie 1911 în Jinsekikogen, în prefectura Nakamura din vestul Japoniei, Nakamura a fost expus efectelor ulterioare ale bombardamentului atomic de la Hiroshima, lansat pe 6 august 1945 de forţele americane la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, după ce a mers să ajute la operaţiunile de curăţare a dărâmăturilor în oraşul devastat în urma atacului.

Nakamura a devenit cel mai în vârstă bărbat din Japonia după ce fostul deţinător al titlului a murit la vârsta de 112 ani în prefectura Nara, pe 9 septembrie 2022.

Într-un interviu pentru Kyodo, Nakamura a declarat că secretul sănătăţii sale este „iubirea faţă de oameni”. El a participat la lucrări în domeniul ingineriei civile timp de mulţi ani şi şi-a amintit că era „cel mai fericit” când lucra la construcţia de drumuri în regiunea muntoasă în care s-a născut, potrivit Kyodo, citată de Agerpres.

Related posts

Alte 522 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 31937

Albasat

Situație dramatică în Italia: 793 de oameni au murit de coronavirus în ultimele 24 de ore

Albasat

Agricultorii vor putea accesa surse financiare pentru tehnică și echipament agricol, proiect

Albasat

Leave a Comment