ALBASAT
Societate

Cele mai periculoase 12 virusuri din lume

Noul coronavirus, izbucnit pentru prima dată în China, a ajuns şi în Europa unde a provocat pierderi de vieţi omeneşti, dar şi pagube serioase în sectorul economic. Cea mai afectată ţară europeană este Italia.

LiveScience a realizat un top al celor mai periculoase 12 virusuri cunoscute până în prezent, ţinând cont de rata de mortalitate.

Virusul Marburg – a fost descoperit pentru prima dată în 1967 într-un laborator din Germania unde mai mulţi oameni s-au infectat după ce au intrat în contact cu maimuţe aduse din Uganda. A fost considerat asemănător cu Ebola, iar în Germania a avut o mortalitate de 25% în 1967. În Congo, în perioada 1998-2000, şi în Angola în 2005, rata de mortalitate a ajuns la 80% potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Ebola – prima datare a virusului Ebola a fost în 1976 în Congo şi Sudan. Virusul a izbucnit simultan în ambele ţări. Ebola se răspândeşte prin intrarea în contact cu sânge sau alte fluide corporale ale unui persoane infectate şi se manifestă prin febră hemoragică ce duce la cedarea organelor. Rata de mortalitate este de 50% şi poate urca până la 71%.

Rabie – vaccinurile dezvoltate pentru animale împotriva rabiei aproape că au eradicat acest virus încă din 1920. Totuşi, intrarea în contact cu un animal cu rabie conduce la infectarea respectivei persoane. Există vaccinuri care distrug virusul, însă dacă vaccinul nu este administrat la timp rata de mortalitate este de 100%.

 

Related posts

Forumul Național de Educație Financiară lansează inițiativa elaborării unei strategii

AlbasatTV, Nisporeni

Tiraspolul blochează desfășurarea recensământului populației în mai multe localități

AlbasatTV, Nisporeni

LIVE/Declarații de presă susținute de prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, după ședința Guvernului Republicii Moldova din 24 februarie 2022

Albasat

Leave a Comment