ALBASAT
Actualitate Societate

Centrul de Sănătate Bardar, dotat cu echipamente pentru fizioterapie cu suportul Japoniei

Centrul de Sănătate Bardar din raionul Ialoveni a fost dotat cu echipamente pentru fizioterapie. Acest lucru a fost posibil cu suportul Guvernului Japoniei care a oferit instituției finanțare nerambursabilă în sumă de 20,251 de dolari prin intermediul Programului „Kusanone”, transmite IPN.

Ambasada Japoniei menționează într-un comunicat de presă că fondurile au fost utilizate pentru procurarea a cinci aparate pentru electroterapie, terapia laser, terapie prin ultrasunete, magnetoterapie și vacuum terapie, mobilierul necesar pentru proceduri și a unei camere de sterilizare. Echipamentele vin să contribuie la fortificarea capacităților de efectuare a procedurilor fizioterapeute calitative și sigure pentru locuitorii din satele Bardar și Pojăreni.

Vorbind despre eforturile lucrătorilor medicali din Moldova în lupta împotriva pandemiei și gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, a declarat că Moldova a dat dovadă de un profesionalism exemplar în contextul provocărilor enorme cu care s-a confruntat.  „Guvernul Japoniei va continua să lucreze cu dumneavoastră pe parcursului călătoriei către aderarea la Uniunea Europeană”, a adăugat ambasadorul.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până astăzi, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de  peste 7,3 milioane de dolari pentru 87 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Related posts

Alte 49 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova

Albasat

Festivalul-Concurs raional „Maria Drăgan” aduce folclorul la viață în satul Bălăurești

AlbasatTV, Nisporeni

Peste 148 de milioane de dolari au fost transferați în luna iulie din străinătate

Albasat

Leave a Comment