Portal de știri
Societate

Chinezii au creat un vaccin împotriva COVID-19 sub formă de spray nazal

China are un nou vaccin care va fi testat pe oameni și are forma unui spray nazal. Acesta este al zecelea vaccin chinezesc testat pe oameni.

Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co împreună cu Xiamen University și cu Hong Kong University au început miercuri testarea pe voluntari.

Sprayul intranazal a fost dezvoltat anterior ca vaccin antigripal și este recomandat pentru utilizarea în rândul copiilor și adulților care vor să evite injecția.

Deși nu este cea mai obișnuită alegere pentru vaccinare, oamenii de știință din întreaga lume lucrează pentru a dezvolta sprayuri ca alternativă la problemele musculare pe care le pot avea diferite vaccinuri.

Vaccinul intranazal este cel de-al zecelea candidat din China care trece la etapa crucială a testării la om. Țara își construiește conducerea în dezvoltarea vaccinurilor după ce liderul vestic AstraZeneca Plc a trebuit să întrerupă procesul său uman în stadiu târziu pentru a investiga o boală a măduvei spinării la o persoană.

Pulverizarea intranazală conține virus gripal slăbit care transportă segmentele genetice ale proteinei vârf a coronavirusului. Administrat prin tractul nazal, acesta imită infecția naturală a virusurilor respiratorii pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva agentului patogen care provoacă COVID-19, potrivit Science and Technology Daily, o lucrare afiliată Ministerului Științei și Tehnologiei din China.

Related posts

Pe fondul cererii ridicate, Pfizer prognozează pentru 2021 vânzări pentru vaccinul anti-COVID-19 de până la 33,5 miliarde de dolari

Albasat

Maia Sandu va avea astăzi întâlniri cu președintele și premierul României

Albasat

Igor Grosu: Ziua Independenței trebuie să ne consolideze în jurul unui ideal comun

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment