Portal de știri
Societate

Circa 90 de arbori, doborâți în capitală în ultimele zile

86 de arbori au fost doborâți, iar 254 de copaci au fost curățați în capitală în ultimele zile. Totodată, tăieri sanitare au fost aplicate la 27 de arbori, a precizat Victoria Covali, director al Asociaței de Gospodărire a Spațiilor Verzi (AGSV), în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, transmite IPN.

Directorul asociației a adăugat că pentru săptămâna curentă sunt planificate lucrări similare la 23 de adrese din municipiul Chișinău. „Până la 1 august ne-am pus drept obiectiv să fie înlăturați toți arborii care prezintă pericol pentru populație, iar în curțile instituțiilor preșcolare copacii vor fi igienizați”, a menționat Victoria Covali.

Săptămâna trecută, lucrări de curățare a fâșiilor riverane au fost efectuate pe o suprafață de 8,52 de hectare, totodată fiind curățate 17 izvoare. Măsuri de combatere a bolilor și dăunătorilor au fost aplicate în mai multe sectoare ale capitalei, în special în zona centru a orașului.

Măsuri de combatere a ambroziei au fost aplicate pe o suprafață totală de 0,59 hectare. Pentru săptămâna curentă sunt planificate lucrări de combatere a ambroziei pe o suprafață de 1 hectar.

Related posts

Industriile creative prezintă potențial de monetizare a culturii, declarație

AlbasatTV, Nisporeni

Niciun caz de tortură în raionul Nisporeni. Chiar şi aşa, Inspectoratul de Poliţie Nisporeni şi procuratura Raionului s-au alăturat unei campanii

Albasat

Cursul valutar oficial la 12.12.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment