Societate

Cod galben de vreme caniculară

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare cod galben de vreme caniculă, valabilă în joi și vineri, 24 și 25 iunie, după orele amiezii.

În intervalul menționat, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33 de grade Celsius.

Temperaturile caniculare scad la sfârșitul săptămânii. Astfel, duminică se prevăd temperaturi de 24 și 27 de grade Celsius. Noaptea temperatura va oscila între 16 și 19 grade Celsius.

În contextul vremii caniculare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscată. Mai mult, o atenție sporită este acordată persoanelor care aleg să meargă în spații de agrement. În acest sens specialiștii roagă oamenii să nu aprindă ruguri, dar să opteze pentru spații destinate special acestor activități.

În vederea evitării tragediilor în preajma bazinelor acvatice, salvatorii atenționează oamenii să excludă scăldatul în locuri neautorizate și necunoscute, să nu opteze pentru scăldat în stare de ebrietate sau pe timp de noapte, precum și să supravegheze strict minorii în preajma lacurilor și râurilor din țară.

În caz de situații de risc oamenii pot apela la Serviciul de urgență 112.

Related posts

Патентообладатели не будут платить за патенты, пока рынки будут закрыты

Albasat

CEC a aprobat cuantumul lunar al subvențiilor pentru partidele politice

Albasat

„Coronavirusul va fi sub control în Europa până la sfârșitul verii”, spune inventatorul vaccinului Pfizer/BioNTech

Albasat

Leave a Comment