ALBASAT
Actualitate

Cod roșu de caniculă în șase țări din Europa. Harta țărilor afectate de valul de caniculă numit „Lucifer”

Valul saharian de caniculă, care a fost numit Lucifer, continuă să afecteze Europa. Meteorologii din șase țări au emis coduri roșii de caniculă, avertizând că temperaturile vor ajunge sau chiar vor depăși 40 de grade Celsius.

Valul de caniculă care afectează Europa de câteva zile a provocat numeroase incendii, dar și decesul mai multor persoane. Temperaturile se mențin în continuare ridicate, în șase țări din Europa, unde sunt în vigoare coduri roșii de caniculă.

Este vorba despre Serbia, Polonia, Ungaria, Muntenegru și Bosnia-Herțegovina. De asemenea, sudul Italiei este încă sub alertă de cod roșu, potrivit hărții MeteoAlarm.

Oamenii sunt sfătuiți să evite ieșirile din casă. În cazul în care nu pot face asta, ei sunt îndemnați să aibă grijă să se hidrateze, dar și să evite expunerea îndelungată la soare.  Aceasta este cea mai călduroasă vară din Europa din ultimii zece ani, astfel că valul de caniculă a primit și un nume pe măsură, respectiv Lucifer. În mai multe țări temperaturile au depășit 40 de grade, iar mai multe persoane și-au pierdut viața.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în orasul şi în raionul Nisporeni.

Related posts

Shaorma ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană! Conține o substanță care pune în pericol sănătatea

Cercul Arctic este lovit de un fenomen fără precedent, cauzat de temperaturile anormal de mari

Orașul Nisporeni se pregătește pentru Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului: Un omagiu adus eroilor din sănătate

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment