ALBASAT
Actualitate Societate

Codul galben de caniculă trece în portocaliu. Temperaturile ajung la +39 de grade Celsius

Avertizarea cod galben de caniculă trece în cod portocaliu în raioanele de centru și de sud ale țării. Cu excepția regiunii de nord, în perioada 10-16 iulie, temperaturile vor crește până la +39 de grade Celsius, transmite IPN. 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat menționează că în perioada 10-16 iulie valul de aer cald va continua să se extindă și să se intensifice. În nordul țării, se menține codul galben, astfel încât temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33..+35 de grade Celsius. În restul teritoriului temperatura maximă a aerului va atinge valori între +36..+39 de grade Celsius.

Până pe 15 iulie, rămâne vigoare avertizarea cu privire la pericolul de incendiu. „Pe arii extinse se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural. Vă îndemnăm să respectați cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. În condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții. Mai mult, o atenție maximă trebuie acordată copiilor, pentru a evita jocul acestora cu focul și, respectiv, izbucnirea unor situații  excepționale”, precizează SHS.

De asemenea, pentru perioada 9-16 iulie a fost emisă avertizare hidrologică, fenomenul vizat fiind apele mici. Astfel, în râul Nistru, Prut și râurile mici se va menține scurgerea redusă a apei. Agenții economici și populația sunt îndemnați să consume rațional resursele de apă.

Related posts

Mai mulți tineri din Nisporeni au cerut să nu facă serviciul militar. Ce au decis responsabilii din domeniu?

Albasat

Pensiile vor fi indexate cu 15% la 1 aprilie

AlbasatTV, Nisporeni

Fracțiunea Partidului Șor nu va vota Guvernul Gavrilița

Albasat

Leave a Comment