ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Măsuri anti-caniculă: cort de reabilitare pentru populație la Nisporeni

Astăzi, 09 iulie 2024, Secţia Situaţii Excepţionale Nisporeni a instalat un cort de reabilitare destinat protecției populației în perioada caniculară. Scopul acestui punct de reabilitare este de a oferi un spațiu sigur și răcoros pentru cetățenii afectați de temperaturile extrem de ridicate, mai ales în orele amiezii.

Categoriile cele mai vulnerabile la efectele nocive ale caniculei sunt persoanele în vârstă, cei cu boli cronice cardiace și respiratorii, precum și femeile însărcinate. În aceste condiții, este esențial ca populația să fie informată și protejată.

Autoritățile sfătuiesc cetățenii să evite deplasările și expunerea îndelungată la razele directe ale soarelui în special în orele amiezii. Dacă ieșirea din casă este inevitabilă, se recomandă utilizarea mijloacelor de protecție solară și purtarea hainelor lejere de culori deschise. De asemenea, este crucial consumul de lichide în cantități suficiente, între 2 și 4 litri pe zi, pentru a preveni deshidratarea.

Activitățile fizice intense, antrenamentele și alte activități solicitante în exterior ar trebui reduse pentru a evita supraîncălzirea și epuizarea. Părinții sunt încurajați să fie vigilenți și să nu lase copiii nesupravegheați, mai ales în perioadele caniculare, când temperaturile pot atinge nivele periculoase în interiorul mașinilor. Riscul de deshidratare și șoc termic este extrem de mare în astfel de condiții, motiv pentru care este vital să nu lăsăm niciodată minorii singuri în vehicule sau încăperi neaerisite și supraîncălzite, chiar și pentru perioade scurte de timp.

În situații de risc, oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112 pentru a primi ajutor de urgență.

Related posts

Banca Mondială va finanța un proiect ce vizează întreprinderile mici din Moldova

Albasat

Dan Perciun: Șapte mii de profesori lipsesc în sistem

AlbasatTV, Nisporeni

Directorul Departamentului european al FMI vine în vizită la Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment