ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Totul despre apelul competitiv: Sesiune de informare la Nisporeni pentru proiecte regionale

Astăzi, în incinta Consiliului raional, Agenţia de Dezvoltare Centru a organizat o sesiune de informare dedicată noului Apel competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională, lansat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Evenimentul a adunat primarii localităţilor raionului Nisporeni, dar şi pe cei din localităţile raionului Ungheni.

În cadrul şedinţei, subiectul principal a fost prezentarea mecanismului și a condițiilor de participare la Apelul competitiv. Reprezentanții Agenţiei de Dezvoltare Centru au explicat detaliat criteriile de eligibilitate, procedura de aplicare, precum și etapele de evaluare și selecție a proiectelor.

Scopul principal al acestei sesiuni a fost de a informa și de a oferi clarificări autorităților locale cu privire la oportunitățile de finanțare disponibile prin acest Apel competitiv, în vederea stimulării dezvoltării economice și sociale a regiunilor. Participanții au avut ocazia să adreseze întrebări și să primească răspunsuri direct de la experții prezenți.

Primarii prezenţi la şedinţă și-au exprimat interesul pentru aceste noi oportunități de finanțare, subliniind importanța colaborării între autoritățile locale și Agenția de Dezvoltare Centru pentru realizarea unor proiecte sustenabile și benefice pentru comunitățile pe care le reprezintă.

Agenţia de Dezvoltare Centru a subliniat, de asemenea, importanța implicării active a tuturor părților interesate în procesul de dezvoltare regională și a încurajat autoritățile locale să elaboreze și să depună proiecte inovative și viabile, care să contribuie la creșterea calității vieții locuitorilor din regiunile vizate.

În concluzie, sesiunea de informare a fost un pas important în promovarea și încurajarea participării la Apelul competitiv de proiecte de dezvoltare regională, oferind autorităților locale cunoștințele necesare pentru a accesa fonduri și a implementa inițiative de succes în comunitățile lor.

Related posts

Maia Sandu – politicanul care se bucură de cea mai mare încredere, sondaj IRI

Albasat

Lansarea Academiei Exportatorului pentru a abilita companiile moldovenești din sectorul agroalimentar de înaltă valoare să acceseze noi piețe de desfacere

Albasat

Moldexpo va găzdui Salonul Internațional de Carte pentru Copi și Tineret

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment