Urmărește-ne pe rețelele de socializare:
https://www.facebook.com/albasat.nisporeni/
Urmărește-ne pe rețelele de socializare:
https://www.facebook.com/albasat.nisporeni/
Membrii Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019) au aprobat raportul preliminar care urmează să fie prezentat în Parlament, transmite IPN.
În cadrul ședinței din 22 octombrie, membrii comisiei au încheiat audierile unor persoane din partea Agenției Proprietății Publice, a administrații „Gările Auto Moderne” și „CTC Tutun”.
Maria Șendilă, șefa Direcției parteneriat public-privat în cadrul Agenției Proprietății Publice, a declarat în cadrul audierilor că, din punctul de vedere al instituției, privatizarea ÎS „Gări și Stații Auto” a fost făcută cu respectarea cadrului legal. „Dacă judecăm după beneficiile statului care primea anual doar un milion de lei în buget, după semnarea contractului, anual vor fi 5 milioane, cu o creștere de 5%”, a spus Maria Șendrilă.
Iurie Moroz, administratorul „Gările Auto Moderne”, a menționat că, din cele 35 de milioane de lei pe care întreprinderea s-a angajat să le investească anual, de la începutul anului 2019 până în prezent au fost făcute investiții de 10,5 milioane de lei, alte 5 milioane de lei urmând a fi disponibile imediat. „Din 30 de autogări, 18 sunt cu rezultate financiare negative. Până în prezent, din partea transportatorilor nu au venit plângeri în ce privește administrarea gărilor auto”, a spus Iurie Moroz.
Privatizarea „CTC Tutun” a fost un alt punct pe ordinea de zi a comisiei de anchetă. Iurie Ușurelu, președintele consiliului de administrație a CTC Tutun în perioada 2016-2019, a declarat că, deși întreprinderea avea un profit bun, nu a avut suport bugetar. „Producerea de țigări era influențată de angajamentele internaționale, conform cărora trebuia să reducem producția și importul de țigări”, a spus Iurie Ușurelu.
Fostul președinte al Consiliului de administrație a „CTC Tutun” a menționat că, în anul 2018, întreprinderea a fost pusă în situația de a nu mai putea vinde din cauza concurenței.
În urma audierilor, Igor Munteanu, a menționat că sarcina Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019) este ca în următoarea săptămână să completeze raportul cu informațiile apărute în urma audierilor din 22 octombrie, ca mai apoi să fie prezentat în plenul Parlamentului.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare:
https://www.facebook.com/albasat.nisporeni/
https://ok.ru/profile/564484387545
https://www.instagram.com/albasatdigitaltv/