Portal de știri
Societate

Comisia Europeană cere pedepse cu închisoarea pentru cei care încalcă sancţiunile împotriva Rusiei

Comisia Europeană a propus vineri pedepsirea cu până la cinci ani de închisoare a persoanelor care încearcă să eludeze sancţiunile impuse Rusiei pentru agresiunea contra Ucrainei. Demersul face parte din încercarea Bruxellesului de a găsi o bază legală care să-i permită confiscarea activele ruseşti îngheţate în urma acestor sancţiuni.

Pentru ca aceste active să poată fi confiscate „este nevoie de o condamnare penală”, a explicat la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt comunitar pentru justiţie, Christian Wigand, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Comisia Europeană mai doreşte astfel să dispară lacunele legislative şi situaţiile în care există în UE jurisdicţii „mai favorabile decât altele, unde ocolirea sancţiunilor este mai puţin problematică”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Conform propunerii avansate, va constitui infracţiune ocolirea sau tentativa de evitare a sancţiunilor europene prin acţiuni cum ar fi transferul dreptului de proprietate către un terţ care nu este vizat de sancţiuni, iar în cazul companiilor sancţiunea propusă de Comisia Europeană este aplicarea unei amenzi echivalente cu cel puţin 5% din cifra de afaceri globală a respectivei societăţi din ultimul an.

Related posts

Временное отключение подачи воды в коммуне Гидигич

Albasat

Petru Macovei: Informația, indiferent de unde e preluată, trebuie verificată

Albasat

Un bărbat de 31 de ani a decedat într-un accident rutier produs la Hâncești

Albasat

Leave a Comment